Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Rooney rullar tillbaka åren / Collyers framfart / PL2 nominering

Dagens Unitedsvep kommer med lite rapportering om dagens legendmatch mellan Manchester United och Celtic, där Wayne Rooney slog till med en fantastisk frispark. Vi kan även rapportera lite mer om Toby Collyers resa till A-laget efter akademispelarens PL debut förra helgen. I övrigt så är Jack Fletcher nominerad till månadens spelare i PL2.

Nytt på Muss.se: Landslagsuppehållet är i full rullning och ett flertal Unitedspelare är i vanlig ordning aktiva för sina länder, vill ni veta hur det går för spelarna så kan man kolla in landslagskollen. Vi har även släppt frågeasken om Manuel Ugarte, där redaktionen ger sina tankar kring vår nyaste värvning.

Rooney rullar tillbaka åren

Nu där det är landslagsuppehåll och Old Trafford är ledigt så passade Manchester United och Celtic på att hålla i en legendmatch där intäkterna går till välgörenhet.

Unitedlaget innehöll spelare som Dimitar Berbatov, Paul Scholes, Michael Carrick, Nicky Butt och Wayne Rooney. Den sistnämde rullade tillbaka åren med en perfekt frisparksträff i krysset som ni kan se nedan.

Matchen slutade 1-1 efter 90 minuter och Celtic vann sedan på straffar. Resultatet är såklart ganska obetydande och dagens viktigaste siffror var att matchen tjänade ihop nästan en miljon pund till välgörenhet.

Collyers framfart

Toby Collyer fick göra sin Premier League debut förra helgen då han i ett otacksamt läge bytes in inför den andra halvleken mot Liverpool. Spelaren fick även, likt Kobbie Mainoo året innan, en hel del speltid under försäsongen.

Efter FA-cup triumfen förra säsong så sågs huvudtränare Erik ten Hag prata med akademitalangen på Wembleygräset. Några veckor senare så blev det nytt kontrakt för Collyer, ett som håller honom i klubben till 2027.

Toby Collyer värvades från Brightons akademi år 2022, där han ansågs som en av de bästa mittfältarna i hans årsgrupp. U21 tränaren Travis Binnion är inte förvånad över att spelaren har börjat få chansen i A-laget.

Vi värvade honom, vi hade inga tvivel om vad han var kapabel till – han är en fantastisk atlet och effektiv utan boll. Toby gör också stora framsteg med bollen, så vi pratar där om någon som kan vara riktigt effektiv i alla ögonblick av matchen och jag tror att det är vad man såg på turnén.

Läs mer om Collyers resa på manchestereveningnews.co.uk.

PL2 nominering

Jack Fletcher har nominerats till månadens spelare i PL2 för augusti månad.

Res med oss till Manchester!