United i landslagen
Zirkzee visade vägen för Nederländerna / Mainoo och Maguire bra i vinst / Biancheri målskytt

Kvällens sena artikel samlar upp Uniteds representanter i landslagen denna lördag. Joshua Zirkzee visade vägen för Nederländerna genom att öppna målskyttet mot Bosnien. Kobbie Mainoo och Harry Maguire var stabila i Englands vinst mot Irland och några av ungdomarna visade målform.

Zirkzee visade vägen för Nederländerna

Joshua Zirkzee inledde för sitt Nederländerna mot Bosnien och Hercegovina under kvällen. De oranga var stora favoriter på förhand men fick visst mothugg under perioder av matchen.  Det var Zirkzee som inledde målskyttet i matchminut 13 och han assisterade sedan Reijnders till mål nummer två. Nederländerna gick ifrån till 3-1 men Bosnien och Hercegovina fick in ett reduceringsmål och gjorde match av det hela en stund i andra halvlek. Nederländerna gick dock ifrån ordentligt i slutminuterna till 5-2. Mathijs de Ligt spelade hela matchen bredvid Van Dijk i backlinjen.

Zirkzee gick ut i 75:e minuten och in kom en annan gammal bekanting, Wout Weghorst. Naturligtvis gjorde allas vår Wout mål han också.

Mainoo och Maguire bra i vinst

England gick in i Nations Leauge under kvällen borta mot Irland. Det blev en ganska behaglig vinst efter mål av Declan Rice och Jack Graelish.

Både Kobbie Mainoo och Harry Maguire startade matchen. Mainoo gick ut i mitten av andra medan Maguire bytte med John Stones i slutskedet. Mainoo fick en varning ganska tidigt för att ha greppat tag i Irlands Adam Idah. Både Mainoo och Maguire bidrog annars till stabilitet och Mainoo fanns med bland de nominerade till matchens spelare.

England kontrollerade matchen även om Irland stack upp med en del farliga målchanser i början av halvlekarna.

Biancheri målskytt

Gabriel Biancheri som har visat fin form för United i ungdomsleden, inte minst som målskytt, nätade också under förmiddagen idag för sitt Wales u19. Träningsmatchen mot Turkmenistan i Spanien slutade 2-2 efter Biancheri gjort mål på övertid. Han drog också på sig en varning i första halvlek.

Onana vann första matchen

André Onana vann första gruppspelsmatchen i kvalet till Africa Cup of Nations. Matchen slutade 1-0. På tisdag väntar Zimbabwe som spelade oavgjort mot Kenya i första matchen.

Obi-Martin avgjorde mot Norge

Uniteds nyförvärv och unge talang Chido Obi-Martin satte spiken i kistan för sitt Danmark tidigare idag när U18 slog Norges U18 med 5-3. En händelserik och målglad tillställning alltså där hela sex av målen kom efter den 80:e minuten. Obi-Martin, som fyller 17 i november, värvades från Arsenal förra månaden.

17-årige William Martin satte tre bollar i nät för Danmark. Han spelar till vardags i Odense.

Mantato spelade dryga 30 minuter

England u17 spelade idag oavgjort mot Israels motsvarande ungdomslag. Mantato Bendito, Uniteds unge anfallare, fick komma in i minut 66 och spela dryga 30 minuter. England var det bättre laget enligt England Football men lyckades inte få hål på Israel.

Wheatley med i kryssmatch

Ethan Wheatley finns med i Englands U19-trupp och spelade idag cirka 25 minuter mot Kroatien. matchen slutade 1-1 efter att England legat under.  För en kort rapport, se här. I nästa match väntar Tyskland i träningsturneringen som spelas i Kroatien.

Vinst för Devaney och Irland U19

Jacob Devaney, som i somras skrev sitt första proffskontrakt med United, finns med i Irlands U19-lag som spelar turnering i Slovenien. Laget vann under eftermiddagen mot Kazakstan med 3-1 och Devaney spelade stora delar av matchen.

Det blev bland annat två mål från Cian Dillon, kort matchrapport finns här.