United i landslagen
Scanlon gjorde sitt första mål och Fernandes firade 30 på bästa sätt

Ett gäng Unitedspelare har under söndagen spelat landslagsfotboll. Unge James Scanlon gjorde bland annat sitt första landslagsmål för Gibraltar. Hans ledningsmål i den sjunde övertidsminuten räckte emellertid inte till vinst. Bruno Fernandes gjorde mål och vann med Portugal på sin födelsedag.

Christian Eriksen spelade lite drygt en timme i dansk seger och Jack Fletcher klev återigen fram i en straffläggning.

Scanlon målskytt i dramatiskt slut

James Scanlon är endast 17 år men spelar landslagsfotboll på seniornivå. Han gör det för Gibraltar och i kvällens Nations League i grupp D mot Lichtenstein gjorde han sitt första landslagsmål.

Scanlon spelade hela matchen i vad som tycks ha varit en väldigt händelserik sådan. Totalt delades tretton gula och ett rött kort ut och vid ställningen 1-1 med knappt tio minuter kvar missade Gibraltar en straff.

Så klev Scanlon fram! I den 97 minuten tryckte Gibraltar på för ett ledningsmål och och när bollen landade hos Julian Valarino i hemmalaget slog han ett perfekt inlägg på bortre stolpen där Scanlon dök upp med huvudet. Glädjescener utbröt, och det var ju på sin plats.

Domaren hade emellertid en del tid kvar på sin klocka och i den fjortonde övertidsminuten kvitterade Lichtenstein på straff.

Höjdpunkter i allmänhet och Scanlons mål i synnerhet är i skrivande stund svåra att få tag på, men lär dyka upp vad det lider.

Vi får nöja oss med att lyssna till 17-åringen.

Eriksen utbytt i dansk seger

Christian Eriksen fick en ny start i det danska landslaget, som hemmaslog Serbien med 2-0.

Den 32-årige mittfältaren startade i en offensiv roll bakom forwarden Yussuf Poulsen och ska enligt statistiken ha legat bakom några danska möjligheter.

Eriksen blev utbytt i den 68 minuten mot 19-årige Patrick Dorgu.

Danmark leder sin A-grupp i Nations League på sex poäng. Bakom finns även Spanien och Schweiz.

Fernandes firade 30 med mål, varning och att vara bäst på planen

I Portugals möte med Skottland ikväll var Bruno Fernandes den enda startande från United. Med andra ord ingen Diogo Dalot i backlinjen.

Matchen präglades dock av United en hel del. I motståndarlaget fanns nämligen Scott McTominay, som nyligen lämnade Manchester för Neapel.

McTominay gjorde givetvis mål för Skottland. Han nickade in 1-0 redan i den sjunde minuten.

Skottarna ledde halvleken ut, men tio minuter in i andra halvlek klev födelsedagsbarnet Bruno Fernandes fram för Portugal. 30-åringen mötte en passning utanför straffområdet direkt med vänsterfoten och sköt in kvitteringen i bortre hörnet.

Med ungefär en kvart kvar av ordinarie tid blev Dalot inbytt istället för Nelson Semedo på högerbacksplatsen. Rimligen är Dalot förstahandsvalet på platsen, så att han inledde på bänken idag får vi anta handlade om rotation i Portugal.

Fernandes spelade för övrigt hela matchen och var bäst på planen. Födelsedagstårtan toppade han med en ostskiva från domaren.

I den 88 minuten satte Portugal vad som skulle bli segermålet genom Cristiano Ronaldo.

Fletcher återigen säker från straffpunkten

Vänsterbacken Harry Amass och mittfältaren Jack Fletcher inledde båda på bänken när Englands U18 mötte Frankrike på söndagskvällen. Matchen var den sista i den träningsturnering som gick av stapeln i just Frankrike.

Matchen slutade 1-1 men England drog det längsta strået i straffavgörandet.

Amass blev inbytt till starten av andra halvlek och Fletcher hoppade in med bara några minuter kvar.

Fletchers fot tycks vara gångbar när det vankas straffar. Mot Portugal blev 17-åringen inbytt och gjorde mål från elva meter.  Idag var inget undantag. Fletcher och Souleymane Sidibe satte Englands två straffar, vilket räckte när Frankrike missade sina.