United i landslagen
Flera på bänken och även De Ligt utbytt efter misstag

Dagens landslagskoll återvänder till både Nederländerna och England i Nations Leauge. Därutöver två matcher från kvalet i Africa Cup of Nations och en del ungdomslandslag i farten. Vi kan konstatera att många av Uniteds representanter satt kvar på bänken denna kväll. En som inte gjorde det från start var Matthijs de Ligt men han blev utbytt efter ett ödesdigert misstag i matchen mot Tyskland.

De Ligt utbytt efter misstag

Nederländerna följde upp vinsten mot Bosnien och Hercegovina senast med x mot Tyskland ikväll. Matthijs de Ligt hade tyvärr en tung första halvlek och sannolikt var bytet i halvtid en följd av att tränare Koeman var missnöjd med De Ligt,  då han bland annat gjorde ett klart misstag vid Tysklands kvittering. De Ligt fumlade med ett uppspel och kollegan Van Dijk var allt annat än nöjd. De Ligt ersattes av Jan Paul van Hecke

Joshua Zirkzee som gjorde en fin match senast fick tyvärr sitta kvar på bänken ikväll trots att matchen stod och vägde på slutet.

Mantato vinnare mot Tyskland

England U17 med Bendito Mantato vann idag rivalmötet mot Tyskland med klara 3-1 efter att ha legat under med 1-0. Mantato bytte med City-konkurrenten Koden Braithwaite i minut 79. För en matchrapport, se England Football.

England gick således obesegrade från träningsturneringen i Tyskland genom den tidigare segern mot Mexico och den oavgjorda matchen mot Israel.

Ingen Mainoo, Ingen Maguire

England hade inga större problem att städa av Finland i Nations Leauge. Resultat blev även denna kväll 2-0. Kobbie Mainoo och Harry Maguire satt dock kvar på bänken denna gång. Till helgen väntar viktig match med United för de båda herrarna som bör vara utvilade då.

Harry Kane visade gammal god målform och satte båda strutarna.

Amad i vinst

Amad Diallos Elfenbenskusten vann ganska klart mot Chad i kvalgruppen till Africa Cup of Nations. Amad byttes in i minut 61 istället för nian Guessand. Laget ledde då matchen med  2-0 vilket också blev slutresultatet.

Elfenbenskusten toppar gruppen med maximala 6 poäng efter de båda inledande kvalmatcherna.

Wheatley mållös i förlust

Det blev förlust för Englands U19-landslag mot Tyskland, denna gång med 3-2. Ethan Wheatley spelade från start och hann bli varnad i första halvlek innan han utgick i mitten av andra halvlek. Matchen stod och vägde målmässigt när Tyskland skickade in Borussia Dortmunds vänsterytter Charles Hermann som gjorde två mål ganska omgående.

Onana höll nollan

Kamerun spelade oavgjort mot Zimbabwe i kvalet till Africa Cup of Nations. Matchen slutade mållöst och det innebär att André Onana höll nollan. Eftersom Kenya vann mot Namibia halkade Kamerun ned till andra plats efter två spelade matcher, på lika många poäng som Kenya, vilka väntar i nästa match.

Devaney från start igen

Jacob Devaney och Irland U19 fortsatte idag träningsturneringen i Slovenien. De spelade oavgrjot mot hemmanationen 1-1. Devaney spelade från start. Rapporter från matchen är i övrigt knapphändiga.

Obi-Martin nollad av Sverige

I lördags avgjorde unge Chido Obi-Martin för sitt Danmark U18 mot Norge i en målrik match. I dagens möte med Sverige blev det tvärtom. Endast ett mål i hela matchen fick vi se och det var Sveriges U18 som drog det längsta strået genom ett sent mål av Norrköpings Åke Andersson.

Chido Obi-Martin spelade åter igen från start och enligt rapporten på det svenska fotbollsförbundets hemsida var han nära att göra mål för Danmark i inledningen, läs mer här.