Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Nittio för Ugarte och torsk för Martinez / Framsteg i utveckligen av Old Trafford

Nu är landslagsuppehållet över, och de sista två matcherna av intresse (det vill säga de sista två matcherna med Unitedrepresentation) avverkades i natt, med blandade resultat. Tittar vi till hemmaplan har det skett framsteg gällande planerna för Old Traffords framtid.

Nytt på muss.se: Vi har delat med oss av våra tankar kring McTominays avsked, och även skrivit en krönika om honom. Vi har även gjort en framställning av alla tjugo spelare som lämnade klubben i somras.

Martinez och Argentina torskade i finalreprisen

För Lisandro Martinez och Argentina stod Colombia för motståndet i den sista kvalmatchen, en repris av Copa America-finalen i somras.

Det blev en sur avslutning för “Albiceleste”. Colombia tog grepp om matchen genom att göra 1-0 i första halvlek och höll det resultatet in i vilan. Argentina kvitterade tidigt i andra genom Nico Gonzalez, men bara 10 minuter efter målet får Enzo Fernandez för sig att hjälpa Martinez med försvarsspelet och river ner en colombian i straffområdet. James Rodriguez är säker från 11 meter, och Colombia håller 2-1 till slutsignal.

Martinez fick spela 64 minuter innan han byttes ut, och fick vikariera som vänsterback. Enligt medierna gjorde han ett godkänt jobb, trots nederlaget. Statistiken berättar dock om en match där Martinez inte hade någon större delaktighet, med bara 19 passningar från Martinez under matchens gång. Däremot var han säker i duellspelet.

För Alejandro Garnacho blev det en kväll på bänken. Över två matcher har han bara fått 11 spelminuter av tränare Scaloni. På den korta tiden hann Garnacho bidra med en assist.

Ugarte spelade 90 minuter – igen

Manuel Ugarte har haft ett intensivt landslagsuppehåll. Vårt nyförvärv fick starta och spela alla 90 minuter mot Venezuela i natt, något han även gjorde i lördagens match mot Paraguay.

Det har inte varit den mest sevärda upplagan av Uruguay den här hösten. Nattens match, likt lördagens match, slutade utan nätkänning för något av lagen. Det mest intressanta för er läsare är givetvis Ugartes prestation. Då kan vi berätta att det mest har blivit lovord efter matchen. Ugarte var återigen stabil i duellspelet, med 66% av duellerna vunna. Ugarte noteras även för sex återvinningar och tre brytningar.

United samarbetar med lokalregeringen för att utveckla Old Trafford

United har ingått ett “strategiskt partnerskap” med lokalregeringen i Trafford och Greater Manchester, med syftet att samarbeta kring det pågående projektet att öka tillväxten i området kring Old Trafford. Planerna för en ny arena eller ett renoverat Old Trafford är en stor beståndsdel.

United använder avsiktligen luddigt språk i sitt meddelande om planerna, då klubben inte gått ut offentligt med planer på en ny arena. Till exempel används ordet “utveckla” istället för “bygga”. Att det istället blir en renovering av Old Trafford är inte helt borträknat.

Ett team av rådgivare lett av en tredje part kommer tillsättas för att stötta det pågående arbetet med en plan att utveckla en “ambitiös vision” för området kring Old Trafford, med syftet att genom satsningar på arenan skapa sociala och ekonomiska fördelar för Trafford med omnejd.

Hannah Blundell är gravid

Hannah Blundell bekräftade för United idag att hon är gravid. Det innebär såklart att den 30-åriga ytterbacken inte kommer spela den här säsongen.

“Jag är väldigt glad, min familj är väldigt glad. Det är fantastiska nyheter för mig och min familj”, säger Blundell till MUTV.

Blundell hade inför säsongen ett år kvar på kontraktet, men i samband med uttalandet idag bekräftar hon att hennes optionsår aktiveras och att hennes kontrakt förlängs till 2026.

Vi önskar Hannah all lycka till i hennes nya livskapitel!

Yoro går utan kryckor – börjat träna

Leny Yoro gör stora framsteg i sin återhämtning från skada. Yoro har nu släppt kryckorna och tränar på egen hand på Carrington med Uniteds fysioterapeuter.

Såklart hade skadan gärna undvikits, men enligt Manchester Evening News ser klubbens representanter det på den ljusa sidan. I och med skadan har det blivit lättare för Yoro att bekanta sig med livet i Manchester.

Yoro förväntas vara tillbaka i spel till november.

 

Res med oss till Manchester!