Spelarbetyg: Manchester United - Barnsley 7-0
Cupavancemang i en repris från 1997

Den 25 oktober 1997 så krossade Manchester United lilla Barnsley med 7-0 på Old Trafford, 26 år senare så var det dags igen. Mot Southampton i helgen så såg vi ett mer bolltryggt Manchester United med en tydligare spelide offensivt. Detta blev tio gånger tydligare ikväll då Erik ten Hags lag inte bara ordnar avancemang i ligacupen, men gör det med genuint vacker fotboll.

Det kändes aldrig riktigt svettigt när huvuddomare Gavin Ward blåste igång Manchester Uniteds cupsäsong. Barnsley börjar ganska bra och var nog ganska nöjda med matchbilden efter tio minuters spel. Det tog dock inte speciellt för hemmalaget att lista ut hur man skulle bryta ner ett League One försvar. Marcus Rashford öppnar målgörandet efter 16 minuters spel med syntes enkelt men vackert avslut. Tjugo minuter senare så hinner Antony före Barnsley målvakt Gabriel Slonina på en passning i straffområdet, något som resulterar i klar straff och 2-0 för United. Efter en väl genomförd halvlek så satte Alejandro Garnacho grädden på moset genom att sätta 3-0 innan halvtidsvilan.

Det gick betydligt snabbare för Garnacho att sätta bollen i nätet under den andra halvleken då argentinaren frispelas av Christian Eriksen och rullar in 4-0. Marcus Rashford ville inte vara sämre än sin anfallskollega och sätter sin andra kasse efter drygt en timmes spel med ett fint avslut vid den närmsta stolpen. Trots 5-0 i bagaget och avancemang säkrat så visade Ten Hags lag inga tecken på att sakta ner och det finns bud på både fler mål och straffar för hemmalaget. Med dryga halvtimmen kvar så tar sig Barnsley in i matchen lite grann men lyckas inte snygga till siffrorna. Det var istället Christian Eriksen som inte riktigt var nöjd med resultatet, och sätter två egna mål i matchens slutskede för att fastställa slutresultatet 7-0 till Manchester United, Erik ten Hags största vinst som Unitedtränare.

Altay Bayindir: 6

Hade inte mycket att göra mellan stolparna idag, ser ut som en klassisk cupmålvakt.

Diogo Dalot: 8

Utbytt 63. Diogo Dalot går upp flera nivåer så fort han får spela på sin naturliga position. Det är bara synd att han inte får göra det speciellt ofta.-

Harry Maguire: 7

Hade inte mycket att göra men står upp väl i duellspelet under den andra halvleken.

Jonny Evans: 6

Utbytt 78. Likt Maguire så var det är lugn kväll för Jonny Evans, dock så såg han inte riktigt lika skarp ut som mittbackskollegan.

Toby Collyer: 6

Toby Collyer är ingen vänsterback, något som var tydligt i första halvlek då han inte såg speciellt bekväm ut i försvarsspelet. Det är inte lätt att spela på en okänd position och Collyer gör inte alls bort sig idag. Blir bättre i andra och gör en fullt godkänd startdebut.

Casemiro: 6

Vår 32-årige brasse ser fortfarande lite lat ut på planen men överlag så är han godkänd i både passningsspelet och i arbetet defensivt.

Manuel Ugarte: 7

Utbytt 62. Det blev ett och annat regelbrott från Ugarte idag men han vinner även många bollar och är direkt involverad i något mål framåt tack vare den förmågan. Mittfältaren verkar vara en riktigt snabbfotad krigartyp som aldrig slutar springa. Jag blev även imponerad av spelet med bollen.

En bra start för vår nya krigare på mittfältet.

Christian Eriksen: 8

2 mål. Dansken ser lite seg ut till en början och det är tydligt att han tappat väldigt mycket rent fysiskt. Han spelar dock upp sig rejält och slår en fin assist i andra halvleken. Gör sedan två snygga mål för att fina till siffrorna.

Antony: 7

1 mål. En av Antonys bättre prestationer på väldigt länge. Fint att se honom få ta straffen som han själv vinner och sätter säkert. Kombinerar väl med resten av offensiven i den andra halvleken. Trots allt detta så är det tydligt att han inte är mycket mer än en backup spelare i denna trupp.

Alejandro Garnacho: 9

Utbytt 84. 2 mål. Gör man 2+2 så ska man belönas med höga betyg och trots att motståndet gjorde det ganska enkelt för United idag så ska det sägas att Garnacho visar på stor utveckling i både avslutsförmåga och kreativt spel. Han är även nära att få göra hattrick.

Marcus Rashford: 9

Utbytt 63. 2 mål. Det må vara Barnsley försvarare han möter, men visst såg man ändå den bästa versionen av Rashford idag. Han blixtrar till med sina sylvassa avslut och gör det allmänt väldigt svårt för försvaret. Han är en spelare som stödjer mycket på självförtroendet för att prestera och efter tre mål på två matcher så får vi hålla tummarna att vi kan få se anfallsstjärnan Marcus Rashford igen.

Hur bra var inte denna duo ikväll?

Bruno Fernandes: 8

Inbytt 62. Kommer in och visar sin offensiva kvalite genom att göra två assist till Christian Eriksen i matchens slutskede.

Noussair Mazraoui: 7

Inbytt 63. Såg minst lika bra ut som Dalot i det offensiva kombinationsspelet. Det finns stor kvalite i marockanen.

Joshua Zirkzee: 6

Inbytt 63. Får iväg några spännande avslut men annars ganska diskret inhopp från holländaren.

Matthijs de Ligt: n/a

Inbytt 78. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Amad: n/a

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 8

Idag fanns det mycket att gilla i hur Erik ten Hag tacklade denna match. Det är helt rätt tillfälle att starta spelare som Rashford, Antony och Garnacho för att bygga självförtroende i offensiven. Jag gillar även hur vi inte tog foten från gaspedalen efter 4-0 och att vi fortsatte nöta anfall mot Barnsleymålet. Precis som mot Southampton så fanns det en tydligare plan offensivt med de låga inspelen och tålmodigt uppbyggnadsspel.