Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
“Jag hoppas jag fÃ¥r huvudbry”

Inför kvällens match mot Barnsley har Erik ten Hag besvarat pressens frågor. På annat håll nås vi av glädjande besked gällande Mason Mount, och en målvakt har blivit utlånad.

Nytt på muss.se: Läs gärna vår redogörelse över de som lämnat i damlaget, och de som anlänt. Ta också del av vår rapport inför kvällens match.

Erik ten Hags presskonferens

Journalisterna var nyfikna på Ten Hags förhållning till laguttagningen och hur han prioriterar matcherna i en säsong som kommer innehålla ännu fler matcher än förra året. Även Antony och läget i laget var på tapeten.

Om matchens betydelse

Det handlar om att vinna titlar men jag är inte den som pratar om det. Det är ni som pratar om att vi alltid måste vinna. Vi deltar i fem turneringar och vi vill vinna dem. Såklart siktar vi på titlar så det här är en möjlighet vi tar på allvar.

Om läget i laget

Luke Shaw gör framsteg men är inte redo att bli uttagen. Vi har en plan för när han kan bli redo men det beror alltid på hur det utvecklar sig och man kan inte göra antaganden, för det är så många faktorer som kan göra så att rehabiliteringen går snabbare eller långsammare.

Lisandro Martinez, Noussair Mazraoui och Matthijs de Ligt är alla tillgängliga. Inga problem. Om Ugarte startar? Det får vi se imorgon.

Om att ta ut rätt lag

Det är väldigt viktigt. Jag hoppas jag får huvudbry. Förra året hade jag också huvudbry men då fanns det inga tillgängliga spelare. Jag hoppas jag har många spelare tillgängliga och att vi kan göra uttagningar match för match. Det är självklart att vi behöver rotera för vi behöver täcka så många matcher. Och inte bara i startelvan.

Om cuptitlarnas betydelse

Jag skulle säga att det är viktigt. FA-cupen, ligacupen, de är viktiga. Jag ser uppmärksamheten från alla lag, alla ägare och alla tränare när de vinner en cuptitel. Som Liverpool förra året när de vann ligacupen. De kämpade för det. Vi vill samma sak, och att vinna titlar i den engelska fotbollen är väldigt viktigt. Vi har fem möjligheter och vårt mål är att vinna alla matcher och alla titlar om det är möjligt.

Är inte ligan viktigast?

Alla titlar är viktiga. I toppfotboll sätter man delmål för en säsong men man har också långtidsmål så man har en strategi. Det gäller att följa strategin och förbättra laget. Såklart uppnår vi vissa mål när vi vinner en av de fem titlarna. Då har man gjort ett bra jobb.

Om Antony

Han kämpar för sin position och det är vad vi förväntar oss från alla som spelar i Manchester United. Det är klart han är otålmodig. Han vill spela och kämpar för att spela. Vi har träning nästan varje dag och spelarna behöver förtjäna rätten att spela. När spelarna gör rätt saker, när de har bra attityd, när de visar upp sig i träning så tjänar de rätten att spela.

Är det inte tuffare för honom eftersom han är klubbens näst dyraste värvning någonsin?

Jo, det är klart, men det är professionell fotboll. Det är så det är. Du tar ut laget som du tror har bäst chans att vinna matchen. Så spelarna behöver kämpa för sina positioner. Du tar ut laget som har bäst dynamik och bäst kemi. Det är två spelare från akademin som har kommit in i truppen och laguttagningen på ett väldigt bra sätt, och det är vi nöjda med. Antony behöver studsa tillbaka och han har möjligheten att göra det. Om han gör rätt saker kan han konkurrera med dem.

Är han långt ifrån från vad du förväntar dig från honom?

Nej, det är att de andra spelarna spelar så bra. De bidrar. Vi har Amad och Garnacho, väldigt effektiva spelare. Rashford gjorde mål i helgen. Han behöver förtjäna sin rätt att spela i träning, de andra spelar så bra så han behöver prestera bättre än dem.

Om hur United vill spela

Det är en öppen fråga. Förväntar du mig att besvara den frågan på en minut? Det är nästan omöjligt. Vi visade en video förra året för laget där vi spelade riktigt bra fotboll. Det var väldigt dynamiskt, så har vi rätt spelare tillgängliga kan vi bygga ett lag som spelar väldigt dynamiskt, proaktivt med mycket fart. Vi kan spela bra i det offensiva kontringsspelet men vi vill också diktera bollinnehavet och hitta rätt ögonblick där vi kan snabba på spelet.

Om behovet att rotera

I tidigare säsonger har du ställt ut väldigt starka lag i cupmatcher också. Tror du det kommer vara möjligt med schemat i år där det är betydligt fler matcher eller kommer du fortsätta ställa ut det starkaste möjliga laget?

Jag tycker inte jag gjorde det. För jag hade inget val förra säsongen. Spelarna vi hade tillgängliga var vi tvungna att konstruera ett lag av.

Vi får se vad vi tar ut för lag. Vi tar det väldigt seriöst, vi behöver komma igång med säsongen och vi behöver jobba på rutiner och mönster. Många spelare spelade inte med varandra i försäsongen så vi behöver bygga partnerskap, mönster och rutiner. Det enda sättet det är möjligt på är i matcher. Tiden vi har i träning är begränsad för att vi behöver täcka så många matcher. Det är match nästan var tredje dag, så träningen blir nästan som återhämtning. Så i träning är det begränsat med tid att bygga mönster och partnerskap.

Byrne-Hughes lånas ut till Bolton

Uniteds 16–åriga målvakt Cameron Byrne-Hughes har lånats ut till Bolton Wanderers ungdomslag. Byrne-Hughes har tidigare gjort en match i U18-laget, då han fick spela fyra minuter som vänsterytter på grund av en skadekris.

Byrne-Hughes gjorde debut för Bolton mot Morecambe i Youth Alliance Cup, och höll nollan.

Mount tillbaka i träning – kan vara tillbaka tidigare än väntat

Mason Mounts muskelskada som han drog sig på i slutet av förra månaden kan hålla honom borta ur spel kortare än väntat. Enligt Manchester Evening News ska Mount vara tillbaka i träning, något som vanligtvis betyder att en återkomst är nära till hands.

Res med oss till Manchester!