Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Barnsley 7-0
Ten Hags perfekta kväll

Manchester United städade av League One-laget Barnsley med hela 7-0 igår. Även om en vinst var förväntad hade United mer problem med lagen i de lägre divisionerna i förra årets cuper. Vi minns alla krampen mot Coventry och även visst darr på ribban mot lag som Newport County. Igår såg vi inget av detta. Kliniskt. Tydligt. Bra. 

Vinsten var förväntad men siffrorna kanske förvånande stora. Manchester United har inte skämt bort oss med många mål framåt särskilt ofta under senare år. Det var åter igen viktiga målskyttar i protokollet. Att Rashford och Garnacho får göra två mål var kommer att öka självförtroendet. Till och med Antony fick stänka dit ett mål och hade bud på fler.

Självförtroendet hos de offensiva spelarna lär behövas. Under kommande veckor väntar betydligt tuffare test med raden Crystal Palace > Twente > Tottenham > Porto. Låt oss hoppas att vi får se den bestämdhet United visat upp de senaste matcherna även framåt. Det ser hoppfullt ut på flera håll, där nya spelare tycks börja acklimatisera sig på riktigt och tryggheten i spelsystemet åtminstone öka.

Erik ten Hag var nöjd med vinsten som var den största han varit med om i klubben hittills. Han kallade gårdagen för den perfekta kvällen.

Höjdpunkter från matchen

Här nedan kan ni se samtliga mål från gårdagen.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag var märkbart nöjd med matchen och målen. Han menade att de första 20 minuterna var lite krampaktiga men att laget sedan följde matchplanen mycket bra. På presskonferensen efter match betonade han samarbetet i laget där alla ger varandra möjligheter, till exempel att Marcus Rashford gav bort straffen till Antony.

Ten Hag fick frågan om denna match var en vändpunkt efter fadäsen mot Liverpool tidigare. Han sa att han inte var så uppgiven efter förlusten liksom han inte firar i detta nu. Han betonade åter igen processen och lagets integrering av nya spelare och spelsystem, “vi får se var vi är i maj, fram dit måste vi utveckla laget”.

En hel del frågor handlade Rashford, om han nu har förvandlats till sitt gamla jag. Självförtroende är viktigt sa Ten Hag, “Rashford är ‘a big guy för United’ men du måste visa det hela tiden och om man inte gör mål så försvinner självförtroendet. Man är inte bättre än sin senaste match.

Hela presskonferensen kan ses nedan:

Andra reaktioner

Mer om matchen

Cupavancemang i en repris från 1997

Res med oss till Manchester!