Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Højlund och Mount kan vara tillbaka mot Palace / Fanundersökning om Old Trafford / Vitek skadad

Torsdagskvällens svep bjuder på en redogörelse över Ten Hags presskonferens inför matchen mot Palace, där nyheterna att Højlund och Mount är tillbaka i träning kan betyda en inblandning i helgens match. I övriga nyheter så kommer United göra en fanundersökning för att samla in åsikter om Old Traffords framtid, och Radek Vitek har dragit på sig en olycklig skada på lån.

Nytt på muss.se: Vi har släppt vår rapport inför damlagets säsong, som börjar i helgen.

Erik ten Hags presskonferens

Den första delen av presskonferensen inför matchen mot Crystal Palace på lördag släpptes idag, och Ten Hag fick svara på frågor om Rasmus Höjlund och Mason Mounts tillgänglighet, då det bekräftades att duon tränade med laget igår. Vår tränare fick även besvara frågor om Rashford och Antony.

Om Höjlund och Mount

Det är bra nyheter att de är tillbaka i träning. Vi får fatta beslut om de är i tillräcklig matchform för att starta, men det är väldigt kul att de är tillbaka i truppen. Vi har så många matcher att täcka så vi är väldigt glada att ha dem tillbaka. Det är ett par träningspass kvar, vi får se hur de återhämtar sig sen gör vi ett slutgiltigt beslut imorgon om de kommer vara inblandade i matchen på lördag.

Både Höjlund och Mount har en skadehistorik sedan de kom till klubben. Hur hanterar man det på bästa sätt?

Man måste vara försiktig i toppfotboll. Man tänjer alltid på gränserna. Det går inte att undvika. När man har en hel trupp tillgänglig så är det lättare att hantera belastningen. När du har omständigheter som förra säsongen så måste man ställa ut spelare så de blir överbelastade. Så vi hoppas att vi kan integrera dem på ett försiktigt sätt.

Om den senaste matchen mot Palace

Vi har inte lärt oss något särskilt från den senaste matchen mot Palace. Vi vet att det kommer vara tufft, alltid aggressiva, men vi känner också till omständigheterna. Man kan inte jämföra. Vi hade inte en trupp i matchform. Vi hade en eller två spelare som var 20% redo att spela men de var tvungna att spela. Nu är det helt annorlunda, vi har en trupp i form, vi har 18 spelare som är kapabla att ta sig an den här utmaningen.

Det är inget jag går runt och tänker på. Det var en klar och tydlig 0-4. Helt förtjänt, men på lördag kommer det vara annorlunda.

Hur har laget utvecklats sedan den matchen?

Du kan också jämföra med laget som spelade FA Cup-final. Men jämför inte, för omständigheterna februari och framåt var att vi skramlade för att kunna ställa upp med elva spelare och konstruera ett lag. Nu är det helt annorlunda. Nu har vi 18 spelare att välja emellan.

Om Rashfords formkurva

Väldigt kul. Såklart är det bra om en anfallare börjar göra mål när säsongen fortfarande är ung, anfallare behöver det självförtroendet. Vi har några spelare som är med i målprotokollet, och det är väldigt bra för laget, det kommer stärka självförtroendet och mer mål kommer komma.

Om Antony

Det var många frågor om Antony innan matchen mot Barnsley. Var hans prestation det du förväntade dig från en spelare som behöver höja sig?

Jag tycker alla spelare ska ha sådana reaktioner. Du behöver träna hårt, och prestera i träning och förtjäna rätten att spela. Och man måste ta sin chans. Men jag som tränare kan bara välja elva spelare och göra fem byten. Så det gäller att se till att man är bland de 16 spelarna varje match. Det gör man genom att prestera konsekvent i träning, och allra viktigast när du får din chans i matcher.

Fanundersökning ska hjälpa United fatta beslut om Old Trafford

United annonserade igår att en undersökning gällande Old Traffords framtid kommer skickas ut via mejl på fredagen till alla supportrar med säsongskort, samt vanliga klubbmedlemmar och VIP-medlemmar. Deadline för svar på undersökningen är 23:59 på söndag.

VD Collette Roche säger:

Vi vill höra från så många supportrar som möjligt under den här processen för att försäkra att vi tar hänsyn till alla synpunkter, och förstå vad våra supportrar vill ha i en framtida arena i världsklass.

Utöver att konsultera supportrarna kommer även invånarna i Trafford-området konsulteras. Den processen kommer börja i oktober.

Vitek skadad – missar flera veckor

Radek Vitek, som är på lån i Österrike i Blau-Weiss Linz, har börjat bra i sin nya klubb med tre starter i ligan. Men nu har klubben bekräftat att Vitek har drabbats av ett rejält bakslag.

På sin officiella hemsida bekräftar Blau-Weiss Linz att Vitek har slitit av korsbandet i träning. Trots den på pappret allvarliga skadan kommer Vitek enligt klubben “bara” vara borta i några veckor.

U21-laget deltar i ny turnering

Uniteds U21-lag kommer i år att delta i en sprillans ny turnering, National League Cup. Turneringen är ett samarbete mellan Premier League och National League, där lag från Premier League 2 (Premier League för U21-lag) och lag från femtedivisionen National League ska mötas. Den nya turneringen innebär ytterligare matcher mot seniormotstånd. U21-lagen möter redan seniormotstånd i EFL Trophy, där U21-lagen möter lag från League One och League Two.

Samtliga matcher kommer spelas på National League-arenor, och klubbarna i National League kommer behålla alla intäkter från biljettförsäljningen. Turneringen består av gruppspel, med fyra grupper bestående av åtta lag, och ett slutspel som börjar i februari nästa månad. United kommer möta Altrincham, Forest Green Rovers, Oldham Athletic och Rochdale. United kommer spela sin första match mot Forest Green Rovers, med mer detaljer kring matchschemat att komma.

Det ska noteras att Altrincham, Oldham och Rochdale alla ligger i Manchesters storstadsområde, och näst intill är hemmamatcher för United. Nostalgiker förknippar givetvis Oldham Athletic med den dramatiska FA Cup-semin 1994. Faktum är att det var senaste gången klubbarna möttes.

Res med oss till Manchester!