Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Det är inte kul att såra något man älskar / Enorm ekonomisk vinst med ny arena

Dagens Unitedsvep kommer med det som sades under presskonferensen inför morgondagens historiska europamatch mot Twente. Vi har även fått in lite nya uppdateringar gällade regenerationen av Old Trafford.

Nytt på Muss.se: I Muss Weekly så sammanfattar vi den gångna veckan samt blickar framåt mot kommande utmaningar denna vecka. Vill ni ladda upp för morgondagens match så kan ni läsa införrapporten. Vi har även passat på att gratta förra Unitedspelaren Clayton Blackmore, som fyllt 60 år i veckan.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag pratade om sin supporterrelation med morgondagens motståndare FC Twente, det nya europaformatet samt hur mängden matcher är negativt för fotbollen.

Om kärleken för Twente

Jag hade föredragit att spela mot någon annan. Det är inte kul att såra något man älskar.

Av alla lag är Twente det lag jag följer mest. Jag ser på dem som ett fan, som en supporter, inte som en analytiker. Det är annorlunda att se deras matcher.

Twente gav mig mycket, jag fick gå genom deras akademi, så för mig mycket historia där.

Om Luke Shaw

Jag kan inte säga säkert när Luke Shaw kommer tillbaka. Planen är att vara tillbaka före landskampsuppehållet i oktober, men jag kan inte vara 100 procent säker. Det kan vara strax efter pausen.

Om nya formatet i europaspel

Det är för många matcher, för många tävlingar, det är klart. Spelarna är överbelastade, det här är inte bra för fotbollen. Kanske är det bra för reklam.

Om mängden matcher

Det handlar om klubbar och spelare och tränare. Vi måste jobba på detta för att förbättra spelet och hitta rätt balans. Vi är professionella och intäkterna måste komma, men vi måste balansera det.

Om Jamie Redknapps kommentarer

Människor har inte rätt att komma med spekulationer. Om jag ger en förklaring måste de lita på mina ord. Det blir inte rätt.

Om ambitionen i Europa League

Det finns flera vägar att gå för att uppnå de mål du vill ha. Svårast nog. Det är i slutändan ett utslagsskede, men vi ser inte så långt fram. Vi måste gå match för match. Det är ett mål och det är en väg vi vill gå.

Enorm ekonomisk vinst med ny arena

Manchester United har bekräftat via en ekonomisk rapport att en ny arena med en kapacitet på 100,000 skulle kunna generera en årlig summa av 7,3 miljarder pund till den brittiska ekonomin.

Rapporten har gjorts av Oxford Economics, som uppskattar summan då projektet ska kunna leda till 92,000 nya jobb, mer än 17,000 nya hem samt att locka ytterligare 1,8 miljoner besökare per år.

Ni kan läsa mer om rapporten via länken nedan.

Res med oss till Manchester!