Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Twente 1-1
Den bristande förmågan att döda matcher gjorde sig påmind

På onsdagskvällen klev Manchester United in i Europa League och tog emot Twente hemma på Old Trafford. Vad som på förhand sågs som en tämligen överkomlig uppgift blev i verkligheten en svår sådan. 1-1 hemma mot den nederländska ligafyran är naturligtvis en klar missräkning, 

Lika mycket som det är en missräkning för United, lika mycket var det nog ett ganska rättvist resultat i slutänden. Över hela matchen var hemmalaget spelförande och skapade flest lägen men vi har också fått lära oss att effektiviteten pendlar rejält. Är det den vi ska skylla på den här gången?

Syndromet igår var lite liknande det mot Crystal Palace i senaste ligamatchen. Det är matcher som ska vinnas men det är något som saknas i de avgörande momenten.

Avsaknaden av en kvalitativ målgörare tycker jag än en gång är påtaglig. Joshua Zirkzee har sina förtjänster, men någon toppforward för United att förlita sig på kommer han förmodligen aldrig att bli. Marcus Rashford var på spelhumör och tog sig fram många gånger, men engelsmannen har trots det förtvivlat svårt att hitta en jämnhet i sina prestationer.

Bruno Fernandes går inte att känna igen och Amad försöker ofta men hittar inte heller något riktigt flyt.

I centrum skulle dock Christian Eriksen stå igår ikväll. Dansken smällde vackert in 1-0 till United efter en dryg halvtimme, men bjöd i mitten av andra halvlek på ett friläge som gästerna utnyttjade till 1-1. Eriksen har den här säsongen redan varit involverad i lika många mål som förra säsongen, fyra stycken. Det är givetvis något positivt, men kommer Erik ten Hag fortsätta ge 32-åringen förtroende framöver? Låt mig vara skeptisk i så fall.

Helhetsmässigt  är det svårt att sätta fingret på vad det faktiskt är som skaver just nu. Det enkla är så klart att peka på ineffektiviteten, som ovan nämnt, men det är rimligen mer än så. Man gjorde trots allt tre mot Southampton och sju mot Barnsley för inte länge sedan men nu är det som att något säger stopp, även om lägen skapas.

På söndag väntar ett nytt, betydligt svårare, test när Tottenham kommer till Old Trafford.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen finns att se på Uniteds hemsida.

Ten Hags presskonferens

  • Eriksen menade efter matchen att Twente verkade vilja mer än United, och Ten Hag var delvis instämmande. Han underströk vikten av att gå för ytterligare mål och döda matchen.
  • Om de uteblivna målen säger Ten Hag att man trots allt skapar lägen men att all press inte får läggas på Zirkzee och Rasmus Höjlund (som återvände från skada igår). Det finns mål att hämta från många andra där framme.
  • Twente visade en god laganda och kämpade hårt. Men vi kan inte tillåta dem att spela som de gör emellanåt, exempelvis vid kvitteringsmålet, menar Ten Hag.
  • Underskattning inblandat?
  • Om mentalitet, som har varit ett mantra i två år nu, menar Ten Hag att den är god i laget. Det finns en hög arbetsmoral och vilja, men nederländaren säger också att det handlar om att kunna se sig själv i spegeln och se vad man kan göra bättre.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Det vill sig inte framför mål

Res med oss till Manchester!