Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

FA bekräftar
Det var fel med rött kort

Bruno Fernandes blev utvisad när Manchester United förlorade mot Tottenham Hotspur i söndags. Ett obegripligt domslut, menade många bedömare. Dessa får medhåll av det engelska fotbollsförbundet FA, som häver Fernandes avstängning.

I normalfallet medför en utvisning för allvarligt otillåtet spel en automatisk avstängning på tre matcher. United valde emellertid att protestera mot avstängningen. När ärendet behandlades kom FA:s panel fram till att utvisningen var felaktig. Därmed slipper Fernandes avstängning.

“Bruno Fernandes kommer att vara tillgänglig i Manchester Uniteds tre nästkommande matcher sedan det framgÃ¥ngsrikt hävdats att utvisningen var felaktig,” skriver FA i ett uttalande.

De flesta kan nog ha förståelse för att domare Chris Kavanagh  i realtid fattade fel beslut. Något som däremot är svårare att acceptera är att Peter Bankes satt i VAR-rummet utan att ge domaren en chans att korrigera det felaktiga domslutet. I matcher där VAR används borde det inte vara möjligt att en spelare blir felaktigt utvisad. Det är helt enkelt för dåligt.

Res med oss till Manchester!