Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
“Vi är väldigt arga på oss själva”

Unitedsvepet redogör för presskonferensen inför kvällens match, och United har delat ut sina priser för september månad.

Nytt på muss.se: Vår matchrapport efter Uniteds cupseger mot Liverpool.

Erik ten Hags presskonferens

Inför Uniteds första Europamatch för säsongen mot Porto höll Erik ten Hag hov för journalisterna. Någon som skulle varit med som parhäst var Diogo Dalot, vars moderklubb är just Porto, men Dalot verkar ha haft någon svårighet att ta sig fram till presskonferensen i tid. Efter en försening blev det fastställt att Ten Hag fick genomföra presskonferensen själv.

Om att laget fortfarande är i en utvecklingsfas

Första säsongen jag var här behövde vi ersätta sex, sju spelare. Spelare som Mata, Matic, Pogba, Lingard…Så vi började den processen. Men den här sommaren behövde vi ersätta lite äldre spelare, och vi ersatte dem med yngre spelare som Zirkzee och Yoro. De behöver tid att vänja sig vid Premier Leagues standarder och klubbens standarder. Vi behöver få dem att passa in i vår modell och ligans standard.

Om känslan i laget

När vi inte vinner är vi väldigt besvikna. Såklart är vi också arga på oss själva. Speciellt när vi förlorar som vi gjorde i söndags. Speciellt när vi behövde spela så länge med tio spelare, och att det röda kortet blev annullerat, det skapar mycket frustration. Att vi fick spela så lång tid med tio spelare är aldrig till sin fördel, och det hade stor påverkan på matchen. Men vi måste hantera det. Och vi är arga, och från ilskan måste vi hitta motivation till nästa match.

Om att de viktigaste spelarna måste leverera

Alla måste ta ansvar och det börjar med mig som tränare. Men såklart på planen måste spelarna som du nämnde (Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Lisandro Martinez) men också andra med ledarförmåga ta ansvar. Varje match är viktig och varje motståndare är hundra procent motiverade. Vi måste vara redo som ett lag och som individer att tävla med dem. Då behöver man ledare på planen som kan visa vägen.

Om backningen från ledningen

Vi pratar varje dag. Och vi delar en resa. Vi gjorde ett avtal i sommar, vi hade en diskussion och gjorde ett val. Vi ställde om i personalen, jag valde ut nya kollegor. Det var en gemensam process, men jag valde ut dem. Vi ställde om i truppen också. Vi valde att köpa unga spelare, med speciella förmågor. Spelare med hög potential för framtiden. För klubben vill vara tillbaka i toppen och det är ett långtidsprojekt. Vi satte ett mål att vara mästare i Champions League framöver. Med gemensamma mål måste man vara i samma båt. Vi pratar varje dag, omvärderar om det behövs, och gör val gemensamt. Det är inte nödvändigt för dem att ge mig mer självförtroende.

Om pressen har ökat

Nej. Det är inte viktigt vad som händer på utsidan, det är viktigt vad som händer på insidan. Och på insidan hanterar vi en förlust, och inget annat.

Om vad United har lärt sig från den senaste matchen

Det var en match. Såklart finns det saker vi kunde gjort bättre. Till exempel efter att ha släppt in mål så tidigt, så måste man vara lugn och sansad. Hålla fast vid spelplanen. Det är en mental sak. Där kan vi förbättra oss.

Om vad United behöver visa

Jag har sett så många matcher i år där vi visat stort självförtroende. Spelarna har sådan stor tro på sig själva och på spelplanen. Men det är alltid en utmaning. När vi kommer här vet vi att det är ett väldigt bra lag med en bra plan. Så vi behöver spela väldigt bra fotboll för att få med oss ett resultat. Vi har sett matcherna från Porto och man ser en tydlig plan. Väldigt dynamiskt och aggressivt. Det är en utmaning, en bra utmaning. Vi ser fram emot det. Vi behöver spela bra för jag gillar deras stil. De vill skapa, gå framåt. De försvarar väldigt aggressivt. Vi behöver vara bra för att få ett resultat.

Om att skapa chanser

Vi skapar väldigt mycket chanser. Jag tror vi har tredje största xG i Premier League. Så vi behöver vara mer effektiva. Vår främsta målskytt har inte heller kunnat starta en enda match så här långt. Men vi behöver förbättra oss i sista tredjedelen, speciellt i straffområdet. Våra anfallare är kapabla att vara effektiva men då pratar vi om samma saker vi pratade om förra veckan.

Om skadeläget

Mason Mount har fått en smäll. Det är en anledning att han inte är tillgänglig mot Porto. Vänsterbackarna förbättrar sig men jag förväntar mig inte att de är tillgängliga innan landslagsuppehållet. Men vi hoppas att Shaw är tillbaka efter landslagsuppehållet. Men jag kan inte i det här ögonblicket veta till hundra procent. Tyrell Malacia gör bra framsteg på planen och han jobbar nu på att komma tillbaka till lagträning.

Wheatley nominerad som månadens spelare

Ethan Wheatley är bland kandidaterna för priset som månadens spelare i september i Premier League 2. Wheatley hade en produktiv månad, med 4 mål på 2 matcher. Utav dessa var ett i derbyt mot city, och mot Norwich bärgade han hem ett hat trick som inhoppare i halvtid.

Onana prisad och nominerad

André Onana har utnämnts till månadens spelare för september. Onana höll två nollor förra månaden och har visat prov på riktigt vasst målvaktsspel.

Det vassa målvaktsspelet har även mynnat ut i en nominering för månadens räddning i Premier League, där hans otroliga dubbelparad mot Crystal Palace är kandidat.

Eriksens fullträff mot Twente blir månadens mål

Christian Eriksens häxpipa mot Twente i Europa League utnämns till månadens United-mål för september. Det fanns ganska många att välja på, men målet mot Twente får ändå sägas stå som det klart bästa som gjordes förra månaden. De som röstade höll med; målet vann ganska klart med 36% av rösterna.

Res med oss till Manchester!