Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Maguire missar flera veckor / Amad lämnar återbud / Inget nytt från mötet

Dagens nyheter bjuder på tråkigheter. Harry Maguire har själv bekräftat att han kommer spendera några veckor på sidlinjen efter att ha dragit på sig en skada mot Aston Villa. Amad har flugit hem och lämnat landslagssamlingen på grund av “hälsoskäl”. I övrigt noterar vi att vi inte har nåtts av några trovärdiga uppgifter från gårdagens möte.

Nytt på muss.se: Vår stora lånekoll, där vi rapporterar hur det går för våra utlånade spelare.

Maguire missar flera veckor

Harry Maguire har delat med sig av en skadeuppdatering efter att ha klivit av mot Aston Villa senast. Maguire skriver på Instagram:

Frustrerad över skadan jag drog på mig i helgen. Kommer vara vid sidlinjen ett par veckor men jag kommer komma tillbaka starkare.

Maguire gör nu Leny Yoro sällskap som skadad mittback. Erik ten Hag har numera fyra alternativ i mittförsvaret: Matthijs de Ligt, Jonny Evans, Lisandro Martínez och Victor Lindelöf, som nyligen blev frisk från skada.

Amad lämnar återbud – av hälsoskäl

Den ivorianska fotbollsföreningen har bekräftat genom en kommuniké på Facebook att Amad har lämnat landslagssamlingen. Fotbollsföreningen skriver att Amad dragit sig tillbaka på grund av hälsoskäl. Vi spekulerar att det är skaderelaterat.

“Amad återvänder till sin klubb den 9 oktober för vidare medicinsk övervakning”, skriver fotbollsförbundet.

Ännu inga uppgifter från gårdagens möte

Inga trovärdiga uppgifter från gårdagens kommittémöte har ännu nått allmänhetens öron. Mötet i London, där Uniteds tyngsta makthavare träffades, behandlade frågor kring klubbens nuvarande form, framtid och inte minst framtiden för tränare Erik ten Hag.

Som vi skrev igår är inte mötet ett krismöte utan hålls en gång varje månad. Däremot har mötet fått större uppmärksamhet på grund av klubbens svaga form och pressen på Erik ten Hag. Det är inte heller hugget i sten att några avsevärda nyheter kommer från mötet, då det inte är säkert att några tunga beslut togs.

Galtons mål mot West Ham bäst i september

Leah Galtons välplacerade mål mot West Ham är utnämnt till Uniteds bästa mål i september. Målet var fint absolut, men konkurrens var någorlunda skral då United bara spelat två matcher och gjort fyra mål i september. Konkurrens fick hon från Geyse, som gjorde mål i samma match, och Grace Clinton som hittills gjort två mål på de två inledande ligamatcherna.

United tycker det är en lysande idé att inte bifoga en video på målet i sitt inlägg på X (som man gör med herrlaget), så vi får hjälpa er läsare på traven och länka den här videon.

Collyer uttagen till U20

Toby Collyer har blivit uttagen till Englands U20-landslag för första gången, och kommer vara tillgänglig i matcherna mot Italien och Tjeckien i U20 Elite League. Första matchen blir imorgon mot Italien.

Collyer har tidigare spelat för Englands U15- och U16-landslag, men har inte spelat en ungdomslandskamp sedan 2020.

Res med oss till Manchester!