Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Manchester United - Tottenham Hotspur
Ett försvarsstarkt United mot ett målglatt Spurs

Manchester United går för tredje raka ligasegern imorgon när Tottenham Hotspur gästar Leigh Sports Village. Prestationerna har inte varit de bästa men resultaten har ändå rullat in. En fullgod prestation lär vilja till för att slå ett målglatt Spurs.

Matchen visas på Viaplay med avsparkstid 13.30. 

Manchester United

Resultatmässigt har säsongen inletts hundraprocentigt för Manchester United. I ligaspelet har West Ham besegrats med 3-0 följt av 1-0 mot Everton. Dessutom passade United på att tvåla dit Liverpool i Ligacupens första omgång i förra veckan.

Det finns alltså inte mycket att klaga på vad gäller resultatraden. Men kommer det att hålla i längden, är frågan att ställa sig. Spelet hackade både mot West Ham och Everton men höjdes senast mot Liverpool, dock med en aningen roterad startelva. Det var bara triangeln där bak med Phallon Tullis-Joyce i målet och Maya Le Tissier och Millie Turner i mittlåset som fick fortsatt förtroende från Marc Skinner.

Kommer Skinner gå tillbaka till en mer ordinarie elva, eller kommer han att ge nytt förtroende åt några från ligacupsmatchen? Japanskan Hinata Miyazawa var en av förgrundsfigurerna på mittfältet, men där är samtidigt konkurrensen hård från Grace Clinton och Lisa Naalsund, till exempel.

Grace Clinton var utlånad till Tottenham förra säsongen. Nu är hon tillbaka i United igen och spelar sannolikt från start imorgon.

Med lång vila på många av de som spelade de inledande ligamatcherna är det rimligt att tro att Skinner vill matcha dem igen. Bland annat så var Ella Toone inte med alls i truppen mot Liverpool. Hon lär gå rakt in i startelvan imorgon, sannolikt i en fronttrea tillsammans med Elisabeth Terland och Geyse.

På presskonferensen inför pratade Skinner om att man under den spellediga förra helgen fick möjlighet att ägna mer tid åt att skapa relationer och bygga kemi inom laget. Morgondagens match blir lite av en check för att se var laget står en knapp månad in på säsongen.

Forwarden Melvine Malard skadade sig senast och missar morgondagens match, plus ytterligare några, tror Skinner. Även svenskan Anna Sandberg är borta på grund av skada. Prognosen där är att hon kan tänkas vara tillbaka runt jul och nyår.

Möjlig startelva:

Tullis-Joyce
Riviere, Le Tissier, Turner, Galton
Naalsund, Janssen, Clinton
Geyse, Terland, Toone

Tottenham Hotspur

Tottenham har inlett säsongen ganska spretigt. Premiären mot Crystal Palace vann man övertygande med 4-0 på hemmaplan. Därefter blev det ett oavgjort resultat mot Aston Villa och senast en snöplig förlust mot Liverpool med 3-2. Den matchen var högdramatisk i slutet. Tottenham kvitterade till 2-2 med drygt fem minuter kvar av ordinarie tid men långt in på stopptid avgjorde Liverpool på straff.

Mellan dessa ligamatcher har man även spelat i Ligacupen, där Charlton Athletic besegrades på bortaplan.

Gemensamt för de fyra inledande matcherna är att Spurs har gjort minst två mål i alla. Det var också något lagets huvudtränare Robert Vilahamn poängterade på presskonferensen i samband med att att Uniteds starka försvar, med tre raka nollor, kom på tal.

Vilahamn betonar att det finns bra offensiv kraft i laget och att man i matcherna har hittat bra anfallsmönster. Spridningen på målskyttar är det heller inget fel på i laget. Av de totalt tio gjorda mål som gjorts står tio olika målskyttar noterade. Huruvida det är en svaghet eller styrka är lite som hönan och ägget, men det är i alla fall anmärkningsvärt.

I Tottenham finns en gammal Unitedspelare i form av Martha Thomas. Hon lämnade Manchester för London i september förra året men har spelat regelbundet den här säsongsinledningen.

Australiensiskan Clare Hunt är annars en av lagets ledare. Den 29-åriga backen anslöt från Paris Saint-Germain tidigare i somras och nämns som en viktig spelare för Vilahamns lag.

På skadelistan har man Amy James-Turner (också före detta United), Shuang Wang och Ella Morris

Tidigare möten

Trots att det kan bli en ganska jämn match imorgon så säger Uniteds statistik mot Tottenham något helt annat. United har vunnit tio tävlingsmatcher av tolv och majoriteten av dessa segrar har varit väldigt övertygande rent resultatmässigt.

Den senaste tävlingsmatchen var i FA-cupfinalen förra säsongen. Då vann United med 4-0.

Lagen möttes också i en träningsmatch inför säsongen. Då vann Tottenham.

Manchester United – Tottenham Hotspur

Turnering: Women’s Super League
Datum: 13 oktober
Avspark: 13.30
Teve: Viaplay


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!