Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Watson uttagen / Tre spelare reser till Schweiz / Oyedele bytte med Bruno

I landslagsuppehållets avsaknad av klubbfotboll är det ganska svalt på nyhetsfronten. Men lite har vi att bjuda på. Bland annat att en långtidsskadad är uttagen till landslaget, tre spelare ska resa till Schweiz, och en tidigare United-mittfältare gjorde debut för sitt landslag.

Watson uttagen till landslaget efter lång frånvaro

Emma Watsons debutsäsong förra året var en stor besvikelse, då hon slet korsbandet tidigt och missade hela kampanjen. Även i år har hon missat säsongsinledningen. Mot Tottenham Hotspur senast var hon dock med i matchtruppen för första gången sedan skadan, och nu är hon dessutom uttagen till skotska landslaget.

Watson är uttagen för play-off matcherna mot Ungern den 25 och 29 oktober. Matcherna avgör vilken av nationerna som går vidare till EM i Schweiz nästa sommar.

Tre ungdomar får träna i Schweiz

Tre spelare från Uniteds U21-lag har flugit till Schweiz, närmare bestämt Lausanne, för att träna med Lausanne Sports A-lag som spelar i schweiziska toppdivisionen. Det är närmare bestämt Habeeb Ogunneye, Jack Kingdon och Ethan Williams som byter Carrington för östra Schweiz.

Varför just Lausanne? Jo, INEOS och Sir Jim Ratcliffe äger klubben. Möjligheten att ge akademispelare chansen att träna i en A-lags-miljö i en annan klubb ses som en stor fördel med INEOS “multi-klubbmodell”. En liknande resa för akademispelare anordnades tidigare i år och ansågs vara en succé. Då gick resan till Nice.

Oyedele debuterade för Polen

Uniteds före-detta mittfältare Maxi Oyedele, som lämnade för Legia Warszawa i sommarfönstret, gjorde debut för det polska landslaget igår i Nations League-matchen mot Portugal. Där mötte han den tidigare lagkamraten Bruno Fernandes i en mittfältsduell, och de bytte givetvis tröjor efter matchen.

Fernandes uttalade sig även efter matchen, och uttryckte viss förvåning över att United släppte en talang som Oyedele, som aldrig gjorde ett framträdande i A-laget, så tidigt i utvecklingen.

“Jag tror att han alltid varit en av de spelarna som alla i klubben trodde skulle ta sig upp till A-laget från akademin”, sa Bruno efter matchen. “Han har bra kvalitéer, han är en bra kille och han är väldigt ödmjuk”.

Res med oss till Manchester!