Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Ni ljuger och hittar på sagor

Erik ten Hag gick till angrepp på media, när han på fredagen höll presskonferens inför morgondagens match mot Brentford. Managern kunde på presskonferensen samtidigt bekräfta att Noussair Mazraoui är tillgänglig för spel imorgon.

I andra nyheter noterar vi att tre Unitedspelare fortsatt är nominerade till utmärkelsen Golden Boy medan Bendito Mantato i nästa vecka ska spela EM-kval.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag inledde sin presskonferens med att gratulera Andy Mitten, som tillsammans med Bryan Robson och många andra, nyligen har bestigit Kilimanjaro. Bergsklättringen genomfördes som ett välgörenhetsprojekt för att samla in pengar till Manchester United Foundation.

Skadeläget

Kobbie Mainoo och Harry Maguire ”blir borta ett par veckor”. Igår skrev United att de blir borta i ”några veckor”. Huruvida det handlar om ordval eller om det är en skillnad ska vi låta vara osagt. Paul Hirst på Times rapporterar att Mainoo kommer att vara frånvarande fram till landslagsuppehållet i november.

Noussair Mazraoui är tillgänglig för spel imorgon.

Luke Shaw och Tyrell Malacia ”är tillbaka”. ”Men vi kan inte forcera deras återkomst. Vi måste vara väldigt försiktiga. Vi vill inte att de ska komma tillbaka och sedan snabbt försvinna igen. Vi gör det väldigt försiktigt, men vi hoppas givetvis göra det så snart som möjligt, för det här laget behöver en vänsterback.”

Amad och Alejandro Garnacho tränade igår, efter att ha lämnat återbud till sina landslag. De nämndes inte på presskonferensen men får förmodas vara tillgängliga för spel. Inte heller Mason Mount nämndes på presskonferensen, men där indikerade gårdagens rapport att han ännu inte är redo för spel.

Om att nå framgångar med United

Ten Hag är säker på att hans United kommer att vara framgångsrika. Sin vana trogen pekar han på att han vunnit två cuper på två säsonger i klubben.

Managern menar att United är på rätt väg och att bakomliggande siffror pekar på det. Men ”rankingen ljuger inte, vi är där vi är och det är inte tillräckligt bra”.

Om trygghet på jobbet

Diskussionen om att hans jobb är hotat kommer bara från media.

”Bruset kommer bara från media, från er [här pekar Ten Hag på journalisterna i lokalen], från några av er, det är inte alla, men några. Tar fram historier, hittar på historier, skapar sagor, skapar oljud, ljuger.

”För jag vet att alla i klubben är på samma sida. Internt i klubben är det tyst.”

Ten Hag medger samtidigt att laget måste prestera bättre.

Om Christian Eriksen

Han har varit bra den här säsongen. Tidigare har han haft problem med skador och sedan kom Kobbie Mainoo fram. Men de har visat att de kan spela tillsammans.

Video

Nominerad trio

Manchester United-trion Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo och Leny Yoro kvarstår bland de nominerade, när listan på kandidater till priset Golden Boy bantades till 25. Garnacho och Mainoo nomineras primärt för sina prestationer som Unitedspelare medan Yoros nominering kommer till följd av hans spel i Frankrike. Mittbacken Yoro har på grund av skada ännu inte kunnat debutera för United.

Utmärkelsen Golden Boy delas ut till den bästa unga manliga fotbollsspelaren i Europa.

Läs mer på Uniteds hemsida.

EM-kval för Mantato

Bendito Mantato är ensam Unitedspelare i den engelska U17-trupp som nästa vecka reser till Malta för att spela EM-kval. Matcher mot Malta, Lettland och Sverige väntar. De två bästa lagen i gruppen går vidare till den andra kvalrundan.

Res med oss till Manchester!