Spelarbetyg: Manchester United - Brentford 2-1
Välbehövlig vinst när måltorkan bröts

Inför match så hade Manchester United inte gjort mål på tre hela Premier League matcher, en måltorka som efter en jobbig första halvlek såg ut att fortsätta samtidigt som Ethan Pinnock gett Brentford ledningen på Old Trafford. En mycket förbättrad andra halvlek ger dock resultat, då chanserna äntligen sitter genom två unga anfallare som är vitala för både nuet och framtiden.

Matthijs de Ligts huvud blev största samtalsämnet under en första halvlek där Brentford klev ut som det klart starkaste laget. Efter dryga kvarten så får vår holländske mittback smaka på Kevin Schades knä i huvudet och medans De Ligt sågs vara helt okej efter kollisionen, så blödde det ganska kraftigt från planeten på spelaren. Detta resulterade i att De Ligt fick lämna planen under tre olika tillfällen i den första halvleken, som United annars hade fått ganska bra koll på efter minut 20. När Brentford sedan får hörna på tilläggstid av första halvlek så kräver huvuddomare Samuel Barrott att De Ligt lämnar planen igen för att stoppa blödningen, och utan vår kanske bäste huvudspelare så nätar Brentford på just den hörnan.

Erik ten Hag och hans stab var långt ifrån nöjda med domarna när halvtidspipan löd och när spelet startar igen inför den andra halvleken så tar det inte många sekunder innan hemmalaget använder elden för att återställa resultatet. Marcus Rashford hittar en pigg Alejandro Garnacho på den vänstra sidan av straffområdet och argentinaren nätar med ett prompt avslut. United fortsätter som det bättre laget och efter en timmes spel så får vi jubla igen då Bruno Fernandes skarvar bollen till Rasmus Höjlund som med ett känsligt chippat avslut ger oss ledningen. Brentford gör allt försök att hitta sig tillbaka till poäng men lyckas inte riktigt komma till heta målchanser, detta samtidigt som de rödklädda inte stänger matchen trots fler fina lägen.

En sen kvittering för Thomas Franks lag hade varit förkrossande men tack och lov så överlever vi de sista minuterna och skriver därmed in säsongens andra hemmaseger samtidigt som vi lämnar den spökande måltorkan bakom oss.

Andre Onana: 6

Kan ingenting göra vid målet. Har annars inte supermycket att göra mellan stolparna idag trots hyfsad press från Brentfords anfall.

Diogo Dalot: 5

Går bort sig helt vid Brentfords hörnmål. Ska nog näta när han kommer fri mot Flekken. Det är inte ofta som Dalot är svagast i laget men idag så var det just så.

Matthijs de Ligt: 7

Det är inte hans fel att skallen spricker och förstör den första halvleken. Den andra halvan är klockren från holländaren som går in starkt i varje duell.

Matthijs blöder rött.

Jonny Evans: 6,5

Utbytt 89. Gör en fullt godkänd insats på en pressad position. Alltid stabil i det där mittförsvaret.

Lisandro Martinez: 6

Får spela vänsterback idag mot en farlig Bryan Mbeumo och gör det ganska bra. Duktig i passningsspelet.

Casemiro: 6

Utbytt 88. Idag så kan jag gladeligen rapportera att Casemiro inte blev bortsprungen på ett mittfält. Gör en okej match överlag men slår bort lite väl mycket passningar och borde skjuta lite mindre.

Christian Eriksen: 6

Inte lika involverad som han varit under den senaste tiden men gör inte bort sig. Står dock för en mäktigt dålig miss i första halvlek när han hittar sig fri i boxen.

Bruno Fernandes: 6

En klassisk Bruno match. Många passningar slås bort och skotten har varierad kvalite. Sen så kommer den där fina assisten till Höjlund som höjer betyget till godkänt idag.

Marcus Rashford: 6,5

Han lyckas inte med dribblingsspelet eller med att komma till avslut med passningsfoten fortsätter att vara ett underskattat vapen i Rashfords verktygslåda. Spelar vackert fram till kvitteringsbollen med ett inlägg.

Alejandro Garnacho: 7

Utbytt 90. 1 mål. Vår unga argentinare vaknade på rätt sida idag. Involverad i nästan allting som händer framåt i hemmalaget och sätter kvitteringen med ett fint avslut. Betyget hade blivit högre ifall slutprodukten var bättre lite oftare.

Garnacho behövde inte många minuter för att näta i den andra halvleken.

Rasmus Höjlund: 7

Utbytt 74. 1 mål. Får mest jobba på dåliga chansbollar i första halvlek men i den andra halvan så visar dansken vad han kan göra. Chippar kyligt in ledningsmålet på riktig forwardsmaner och sköter uppbyggnadsspelet ovanligt bra med fina vändningar och passningar.

Joshua Zirkzee: 6

Inbytt 74. Får inte nog med tid på sig att komma in i matchen, något som syntes tydligt i positionsspelet och bollnedtagningarna. Godkänd med minus.

Manuel Ugarte: n/a

Inbytt 88. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Victor Lindelöf: n/a

Inbytt 89. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Noussair Mazraoui: n/a

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Vi inleder svagt dÃ¥ anfallsspelet mest bestod av ”lycka till bollar” som bara ledde till bollinnehav för motstÃ¥ndarna. Spelet offensivt blir dock bättre desto äldre matchen blir och framför allt sÃ¥ lyckas vi faktiskt sätta boll i nät idag. Vi är även mestadels stabila defensivt trots manfall i backlinjen. Kunde börjat med byten lite tidigare.