Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Brentford 2-1
Ilskan i halvtid gav bränsle för vinst

Det blev en skön eftermiddag i Manchester igår när United äntligen tog tre poäng men framför allt lyckades göra mål igen. Måltorkan har varit extremt frustrerande för alla. Ten Hag var mycket nöjd efter match med två klassmål och upprepade att det finns flera spelare med så hög potential att göra mål i laget så det kommer att lossna. Han var dock noga med att betona att det ”bara var en vinst”. 

Målen var såklart nyckeln i gårdagens match och överlag fick målskyttarna fina betyg från flera håll efter matchen. Det känns rätt. Båda kändes heta, särskilt då Rasmus Höjlund, som var kraftfull i de flesta aktioner på ett helt annat sätt än tidigare. Vi vet att han varit skadad och hoppas nu det bara går framåt. Även Marcus Rashford fortsatte att se pigg ut även om målen kom från andra spelare.

De båda mittbackarna, blodige Matthijs De Ligt och veteranen Johnny Evans, gjorde det också klart bra. Blodige De Ligt blev väl lite av symbolen denna gång, att det skulle bli seger oavsett vad. Ilskan efter att behövt gå av vid Brentfords mål blev en form av tändvätska för både De Ligt och resten av laget till andra halvlek. Nu säger vi väl igen då att allt bara kan bli bättre framöver. Med detta laget vet vi dock inte. Att Ten Hag gärna envisas med att det bara är ”målen som fattas” som har fattats tidigare är kanske en sanning med modifikation. Men nog är mål det primära i fotboll. Med lite självförtroende efter denna seger kan det bli en positiv nästa vecka.

Höjdpunkter

Höjdpunkter med två fina mål för United kan ses på Uniteds officiella hemsida här.

 

Ten Hags presskonferens

Det var en bättre stämning efter matchen igår än inför såklart. Ten Hag sa i prinicp att laget varit ganska bra under säsongen, inte släppt in många mål men att det enda som fattats har varit målen framåt. Det är väl som sagt en sanning med viss modifikation men ändå.

Ten Hag betonade lagets kämpaglöd och sammanhållning och menade att när spelarna kommer till rätt positioner är det många som har potential att göra mål. ”Vi har inte varit kliniska innan men det var bra idag”.  Han hyllade målskyttarna och kvaliteten i avsluten samtidigt som han tonade ned tal om en vändpunkt, ”det är bara en vinst”, menade han. På frågor om han var pressad i halvtid svarade Ten Hag att det inte var någon mer press än vanligt, ”vi var arga i halvlek på det sätt målet skedde, och var bara tvungna att gå ut och göra det bättre med högre tempo”.

Ten Hag hyllade även Rashford som har hittat en bra formkurva och avslutade med att hävda att laget kan vinna titlar även i år, om bara alla gör saker till 100%.

 

 

Andra reaktioner

Mer om matchen

Välbehövlig vinst när måltorkan bröts

Res med oss till Manchester!