”He is a fucking great player,” utbrast Sir Alex Ferguson, i maj 2002, om Juan Sebastián Verón, till en presskår som hade kritiserat den argentinska mittfältaren.
”And you’re all fucking idiots,” fortsatte bossen. Vi kan inte påstå annat än att presskonferenserna var bättre förr.
Ferguson hade förstås rätt. Verón var en fucking great player. Men Ferguson hade också fel. Verón var inte fucking great i England. Något Ferguson med handling erkände ett drygt år senare, då Verón såldes till Chelsea.
Därmed inte sagt att Verón var dålig. Men förväntningarna och förhoppningarna var så mycket större än vad han kunde uträtta som Unitedspelare.
Verón kostade 28,1 miljoner pund när United, sommaren 2001, värvade honom från Lazio. Därmed blev Verón den dyraste värvningen någonsin av av brittisk klubb.
Det var något nytt för Manchester United. Inte att slå brittiskt transferrekord. Redan på Sir Matt Busbys tid hade United slagit brittiskt transferrekord, då Denis Law värvades till klubben. Senare skulle United slå samma rekord med värvningarna av Bryan Robson och Roy Keane.
Och när Verón värvades till United hade klubben samma sommar satt nytt brittiskt transferrekord med värvningen av Ruud van Nistelrooy.
Men när United värvade stort så var det brittiska eller irländska spelare, eller åtminstone spelare från brittiska klubbar, alternativt värvningar från mindre ligor. Att vi skulle plocka en stjärnspelare från italienska ligan fanns inte på kartan.
Så våra förväntningar sommaren 2001 var extrema. Då var vi bortskämda som supportrar. Vi hade precis vunnit ligan för tredje året i rad och vi var ärligt talat ganska missnöjda, för vi hade underpresterat i Europa ännu en gång.
Nu skulle det bli ändring på det. Verón skulle förvandla United från Englands överlägset bästa klubb till världens överlägset bästa klubb. Det var där vi la ribban.
Med andra ord var det i princip omöjligt att Verón skulle bli en succévärvning.
Juan Sebastián Verón föddes i La Plata, i provinsen Buenos Aires, våren 1975. Fotbollskarriären skulle han inleda i den lokala klubben Estudiantes de La Plata. Det gick bra, då han hjälpte klubben att bli uppflyttade till högstadivisionen.
Efter Estudiantes blev det en sväng till storklubben Boca Juniors, innan Europa lockade. Sven Göran Eriksson skulle värva Verón två gånger, först till Sampdoria 1996 och sedan till Lazio 1999. Däremellan hann Verón med att hjälpa Parma att vinna både Uefacupen och italienska cupen.
Men det var i Lazio han blev stor på riktigt. Under debutsäsongen i klubben blev Verón italiensk mästare. Lazios andra, och än idag senaste, ligatitel.
Konsensus på den här tiden var att Verón var en av de allra bästa mittfältarna i världen. Så det var inte konstigt att vi alla tänkte att det skulle bli en given succé när han värvades till United. Ett mittfält bestående av Verón och Roy Keane, med Paul Scholes framför. Vad skulle kunna gå fel?
Tja, United skulle kunna göra sig av med Jaap Stam och ignorera att Fabien Barthez bara stundtals var bra i mål. Tyvärr inga hypotetiska exempel.
Veróns debutsäsong i United gav oss bland annat en fantastisk seger på White Hart Lane, där vi lät Tottenham leda med 3-0 i paus. När United hade hämtat upp försprånget var det Verón som gjorde segermålet, innan David Beckham avslutade målskyttet. Strax därefter korades Verón till månadens spelare i Premier League.
Men det går inte att regelbundet släppa in tre mål om du ska vinna ligan. United gjorde överlägset flest mål i ligan, men det hjälpte föga när vi släppte in 45 mål på 38 ligamatcher.
Verón var i stort sett given i Uniteds startelva, men han missade en del matcher på grund av skador. Han bidrog med en del mål och en del assists.
Säsongen 2002/03 var United uträknade. Det slogs fast att klubbens storhetstid var över. Vi låg långt efter Arsenal.
Men du kunde inte avskriva Fergusons Manchester United. Vi åt upp Arsenals försprång och blev engelska mästare. Verón bidrog bland annat med segermålet hemma mot Arsenal och en högklassig assist till Diego Forláns sena segermål mot Chelsea.
Det är snudd på att den assisten ensamt rättfärdigar övergångssumman, åtminstone om vi beaktar trepoängarens betydelse.
Manchester United blev engelska mästare.
I februari fick vi se den allra bästa versionen av United, då vi spöade Juventus med 3-0 på bortaplan. Verón assisterade till det första målet i matchen. Det var så bra United med Verón kunde vara.
Men kontinuiteten fanns inte där. Verón missade stora delar av våren på grund av skada. Måhända hade Veróns tid i United blivit betydligt längre annars.
Istället skulle Verón säljas i augusti, då nyrika Chelsea betalde 15 miljoner pund. Det gjorde Verón till den dyraste fotbollsspelaren någonsin, räknat i ackumulerade övergångssummor.
Tiden i Chelsea blev ettårig, även om hans kontrakt löpte ut först 2007. För när José Mourinho 2004 tog över Chelsea ville han inte ha med Verón att göra. Så det blev två år på lån hos Inter, där han blev Verón italiensk mästare igen. Detta i juli, sedan det poängbästa laget Juventus kastats ut ur ligan på grund av systematiskt fusk.
Sommaren 2006 längtade Verón hem till Argentina. Landets största klubbar, Boca Juniors och River Plate, var intresserade. Verón valde med hjärtat, så det blev Estudiantes. Först på lån i ett år och sedan permanent.
Det blev en odiskutabel succé. Verón hjälpte sin klubb till två ligatitlar, klubbens första sedan 1983. Dessutom tog laget hem Copa Libertadores 2009.
Undantaget en sväng hos amatörklubben Brandsen skulle han nu bli Estudiantes trogen karriären ut. Och faktiskt längre än så. Verón la skorna på hyllan 2014, bara för att bli klubbens president några månader senare. Som president gjorde han comeback som spelare 2017, då han spelade fem matcher i Copa Libertadores.
I oktober förra året valdes Verón till president i Estudiantes på nytt.
Vi kan kanske säga att Verón slet med tempot och fysiken i England. På den tiden premierades tacklingar över passningar. Inte för att Verón var svag eller långsam, men hans styrkor låg annorstädes.
Tekniskt var Verón fantastisk. Förmodligen var han allra bäst som en djupt sittande spelfördelare. Passningarna var precisa och intelligenta. Han hade också ett fruktat skott.
Tiden i Manchester United blev inte vad vi hade hoppats. Men den var faktiskt ganska bra ändå. Och ibland var han faktiskt fucking great.
Idag fyller Juan Sebastián Verón 50 år. Vi säger ett stort grattis!
Res med oss till Manchester!