Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Leny Yoro klar för Manchester United

På torsdagskvällen presenterar Manchester United det andra nyförvärvet under sommaren. Den 18-årige mittbacken Leny Yoro ansluter från franska Lille. 

Ryktena kring Yoro har intensifierats under den här veckan och enligt rapporterna har det varit en kamp mellan United och Real Madrid.

Nu står det alltså klart att United drar det längsta strået och värvar Yoro. Det enda som återstår är att spelarregistreringen godkänns, vilket bara är en formalitet. Affären uppges vara värd omkring €62 miljoner plus bonusar om €8 miljoner och kontraktet skrivs på fem år med option på ytterligare ett år.

18-åringen har fått sin fotbollsfostran i Lille och etablerade sig den gångna säsongen i startelvan. Han gjorde 32 ligamatcher och blev dessutom uttagen till säsongens lag.

Leny Yoro säger:

Att skriva på för en klubb av Manchester Uniteds dignitet och storlek så tidigt i min karriär är en stor ära.

Redan under mina första samtal med klubben la de fram en plan för hur jag kan utvecklas och bli en del av det här spännande projektet. De visade också stor omtanke om mig och min familj. 

Jag känner till historierna om unga spelare i Manchester United och jag känner att det här kan bli en perfekt plats för mig att nå min potential och mina ambitioner, tillsammans med mina nya lagkamrater. Jag kan inte vänta på att få komma igång.

Dan Ashworth, sportchef, om värvningen:

Leny är en av de mest spännande, unga backarna i världsfotbollen; han har alla delar som krävs för att utvecklas till en högklassig mittback. Han har haft en fantastisk inledning på sin karriär och vi är mycket angelägna om att stötta honom och hjälpa honom att nå sin potential här i Manchester United.

Den här klubben har en fantastisk tradition av att utveckla unga spelare, oavsett var de kommer från, och ge dem den rätta vägledningen, tiden, och tålamodet för att blomstra. Under Erik ten Hag och vår förnäma personal kommer vi säkerställa att Leny är på en fin plattform för att nå de framgångar som den här klubben strävar efter. 

Välkommen till Manchester United, Leny Yoro!

Res med oss till Manchester!