Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Arsenal
Ett mer seniorbetonat lag att vänta

United har rest till Amerika och slagit läger i soliga Kalifornien. Första etappen i den amerikanska turnén är Arsenal, försäsongens svåraste prov hittills.

Med allt fler återkommande seniorspelare blir det nog en på pappret tyngre elva att vänta i natt jämfört med matcherna mot Rosenborg och Rangers. Visst såg man tendenser av ett välmående fotbollslag mot Rangers, så om Ten Hag och company kan slå på en ännu högre växel mot Artetas gäng kan det bli en glädjande natt.

Manchester United

Det såg betydligt bättre ut mot Rangers sist än i premiären mot Rosenborg. Kanske var det en uppvärmning i Trondheim som krävdes för United att visa framfötterna. Återkommande seniorspelare är såklart en stor bestånsdel när det gällde att få ekvationen att gå ihop mot skottarna.

Ten Hag är sedan gammalt av skolan att alla matcher, oavsett om det är final eller träningsmatch, är viktiga. Man kan räkna med att Ten Hag går in i matchen inatt, säsongens första riktiga test, helhjärtat. Förhoppningsvis smittar det av sig på spelarna också.

Nyförvärvet Yoro såg pigg ut och bidrog med ett lugn och en spelförståelse som bådar gott för framtiden. Men ska man försöka syna elvan imorgon är det flera som kan falla bort. Varken Maguire, Evans, Yoro eller Heaton tränade idag, något som kan bero på skadekänningar. Det kan också bara vara en försiktighetsåtgärd. Maguire verkar alltså inte ha gjort tillräckliga framsteg i sin rehabilitering för att kunna delta imorgon. Detsamma gäller Tyrell Malacia.

McTominay är tillbaka i träning som den första som kommit tillbaka från landslagsspel, och en lågoddsare är att han spelar imorgon, förmodligen från start. Att se McTominay bredvid Collyer hade varit intressant. Även Christian Eriksen har anslutit till truppen.

Ten Hag har valmöjligheter i mittförsvaret. Lindelöf är tillbaka i träning, och utöver det är det kanske dags att se vad Rhys Bennett kan erbjuda från start.

En till jag vill se få minuter i benen är Sam Mather, som jag gärna hade sett istället för Jadon Sancho. På forwardpositionerna har även Antony och Höjlund anslutit och bidrar med alternativ i fram. Trots brassens återkomst hade jag velat se fortsatt förtroende för Amad före Antony. En spelsugen Amad med större förtroende kan bli farlig för motståndarlagen nästa säsong. Även Rashford är tillgänglig i fram efter att ha vilat mot Rangers.

Arsenal

Arsenal öppnade sin försäsong mot Premier League-motstånd, nämligen Bournemouth. Det var ett ungt lag från start men märkligt nog var det när seniorspelarna kom in som Arsenal släppte in mål. Matchen slutade 1-1 men avgjordes till Arsenals fördel genom en krystad straffläggning á la Amerika.

Flera stjärnor har återanslutit till truppen; de båda Gabriel: Magalhaes och Martinelli, samt Kai Havertz. Bukayo Saka, Declan Rice, och båda målvakterna David Raya och Aaron Ramsdale är fortfarande på ferie. Istället har Arsenal fått slänga in ynglen, och där har man flera talangfulla ungtuppar att se upp för. Ethan Nwaneri, som debuterade i Premier League som 15-åring, är en av dem. Även mittbacken Ayden Heaven och vänsterback Myles Lewis-Skelly är löften som hålls högt i fotbolls-England.

Några nyförvärv har Arsenal ännu inte gjort, även om Bolognas Riccardo Calafiori endast ska vara en medicinsk undersökning från att bli Arsenals första förstärkning.

Övrigt

Arsenal behöver såklart ingen introduktion. Att lagen möts under försäsongen är däremot en ovanlig företeelse, men i år är det andra året på raken man möter Gunners som uppvärmning. Förra året vann man på ordinarie tid med 2-0 och vann straffläggningen efter matchen (som spelades av någon diffus anledning). Då ägde matchen rum i New Jersey. Nu är det avspark på andra sidan landet, i soliga Los Angeles.

Och soligt har det minst sagt varit i västra delen av staterna. Den här LA-kvällen blir något behagligare dock, med 27 grader och sol när det är dags för avspark.

Matchinformation

Manchester United
Arsenal
Turnering: Träningsmatch
Tid: Söndagen den 28 juli 2024, 02.00
Plats: Los Angeles Stadium, Inglewood, California
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: Heaton, Mee, Onana, Vítek
Försvarare: Amass, Bennett, Evans, Fish, Lindelöf, Maguire, Murray, Wan-Bissaka, Yoro
Mittfältare: Casemiro, Collyer, Eriksen, Hannibal, J Fletcher, Mather, McTominay, Mount, Oyedele, Scanlon
Anfallare: Antony, Amad, Höjlund, Marcus Rashford, Jadon Sancho, Ethan Wheatley
Oviss status: Evans, Heaton, Maguire, Yoro (stod över träning)
Förmodad frånvaro: Gore, Malacia (skadade), Bayindir, Dalot, Fernandes, Garnacho, Mainoo, Martínez, Pellistri, Shaw, Zirkzee (semester)
Res med oss till Manchester!