Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Oron växer kring Yoro / Stortalangen skriver på / Positiva ord från Amad

Dagens Unitedsvep kommer med rapporten om att oron växer kring Leny Yoros skada. Vi kan även rapportera att en spännande stortalang adderas till akademin. I övrigt så är Amad nöjd med situationen i klubben.

Nytt på Muss.se: Shola Shoretire har fullbordat sin flytt till grekiska PAOK. Vi har även publicerat införrapporten inför nattens match mot Real Betis. Är man sugen på mer försäsongsläsning så kan man kolla in vår lista på några oförglömliga ögonblick från tidigare vänskapsmatcher.

Oro kring Yoro

Oron stiger kring nyförvärvet Leny Yoro efter att fransmannen fick kliva av planen tidigt under matchen mot Arsenal på grund av en skadekänning, det rapporterar The Guardian.

Yoro filmades lämna SoFi Stadium på kryckor, med vänstra benet bandagerat under knäet och med en fotortos på foten. Bilder som väckt oron att Yoro fått en fraktur och att storvärvningen kan missa en längre tid på grund av skadan.

Erik ten Hags trupp åkte på 66 olika skadefall förra säsongen och en värre skada på en ny storvärvning redan i försäsongen skulle vara ett rejält slag till holländarens förberedelser inför den nya säsongen.

Stortalangen skriver på

Manchester United har gjort klart värvningen av stortalangen Chido Obi Martin på en gratis övergång efter att anfallaren, född 2007, lämnat Arsenals akademi.

Den danska anfallaren stod för mäktiga 32 mål och tre assist på 20 framträdanden förra säsongen för Arsenals U18 lag.

Manchester Uniteds plan för Chido, där han inkluderas i planerna för A-laget, blev avgörande i spelarens beslut att skriva på för United, trots större bud från tyska klubbar på bordet. Ruud van Nistelrooy var en viktig pjäs i värvningen, då han talade med Chido om utvecklingsplanen.

Positiva ord från Amad

Amad är väldigt glad med livet i Manchester United och verkar vilja stanna i klubben för resten av hans liv. Spelaren har hållit positiva samtal med Erik ten Hag och är redo att börja förhandla kring en kontraktsförlängning.

Jag är väldigt glad här, jag tror att alla är nöjda med mig för jag ler med alla, bra energi. Varför inte stanna här hela mitt liv?

Amad är nu redo för att satsa på en startposition i klubben efter en stark avslutning på förra säsongen.

Förra säsongen till en början var inte lätt för mig, jag var borta länge, det viktigaste var att komma tillbaka starkare, hjälpa laget. Till slut var jag nöjd med mitt bidrag. Jag glömde det förflutna och nu tänker jag på nuet.

Ännu en talang värvas

Chido Obi Martin blir inte den enda förstärkningen till ungdomslaget inför nästa säsong då klubben även gjort klart med Samuel Lusale från Crystal Palace.

Ytterspringaren avvisade ett kontraktsförslag från Crystal Palace för att istället skriva på för United.

Svensk värvas för rekordsumma

Manchester United ser ut att värva 21 årige ytterbacken Anna Sandberg från BK Häcken. Sandberg blir den dyraste svensken någonsin inom damfotbollen. Sandberg fullbordade läkarundersökning under tisdagen och är nu nära att bli Uniteds fjärde värvning under sommaren.

Sandberg fanns med i Sverige truppen som tog brons i förra årets VM i Australien och anses som en av de största talangerna i Skandinavien.

Övergångssumman är fortfarande inte fastställd men ligger någonstans mellan 160,000 och 232,000 pund.

Tillbaka i träning

Gabby George och Jess Simpson var tillbaka i träning under damlagets första försäsongsträning vid St.George’s Park under måndagen. Både George och Simpson drabbades av korsbandsskador under hösten och missade därför majoriteten av förra säsongen.

Damernas träningsanläggning

Damlaget fick flyttas till en temporär träningsanläggning efter att herrlaget tagit över damfaciliteterna på grund av renoveringen på herranläggninarna. Damlaget huserar dock inte i en flyttbar byggnad och damerna har tillgång till matsal, matlagningsytor samt nyrenoverade planer.

Damerna har även tillgång till gym, sjukstuga och pooler vid den gamla herranläggningen.

Damernas försäsongsmatcher

Matchschemat har nu meddelats inför damernas försäsong. Fem vänskapsmatcher kommer att spelas som förberedelse inför säsongen 2024/25.

Onsdag 14 Aug: Durham 15:00
Söndag 25 Aug: Liverpool 13:00
Söndag 1 Sep: Newcastle 15:00
Onsdag 11 Sep: Leicester (Inget bekräftat datum)
Söndag 15 Sep: Tottenham 15:00

Tre Old Trafford matcher

Det blir tre hemmamatcher på Old Trafford att se fram emot för damlaget nästa säsong.

West Ham United (21 eller 22 september)
Crystal Palace (15 eller 16 februari)
Manchester City (4 eller 5 maj)

Riviere tillbaka i träning

Jayde Riviere är tillbaka i träning med det kanadensiska efter att hon skadat sig under en vänskapssmatch mot Nigeria inför OS. Riviere missade kanadas första två matcher.

Res med oss till Manchester!