Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Liverpool
Det lär inte sparas på krutet i försäsongens största test

Den sista hållplatsen i försäsongen är kommen. Liverpool i South Carolina. Mot Liverpool ska United alltid vinna, förstås. Med Community Shield dessutom runt kröken lär Ten Hag vilja ha fler minuter i benen för sina viktigaste spelare. Därför lär inte Ten Hag göra några större onödvändiga roteringar för att rå på scousrarna.

Manchester United

Mot Betis fick vi se ett United på humör, särskilt i första halvlek. Och även om resultatet blev 3-2 vägde vågskålen till stor del i Uniteds favör. I det här läget av försäsongen bör vi finna oss i en potentiell startelva inför nästa säsong, och vilka nya namn vi kan se mer av framöver.

Tre namn som vi lär bekanta oss ännu mer med i framtiden är först och främst Amad, men även Toby Collyer och Harry Amass. Om jag hade fått välja hade samtliga spelat från start imorgon. Gör Amad åter en insats som han har visat att han har i sig kan han även ha säkrat en plats i fler startelvor, i betydligt större matcher. Om han inte redan har gjort det, vill säga.

Toby Collyer kan bli en av namnen vi kommer se mer av under den ordinarie säsongen.

Två som vi vet att det inte tas några risker med är Antony och Rashford, som båda fått smällar. Med Höjlund också indisponibel blir det inte så mycket att välja på för Ten Hag än att stoppa in Sancho och Wheatley. I övrigt lär det vara en bekant elva vi ser imorgon. Att Ten Hag roterar seniorspelarna för ungdomar i en match mot Liverpool, försäsong eller ej, är inte särskilt troligt. Det hör inte till vanligheterna att Ten Hag sparar på krutet i en match som denna.

Den mest sannolika roteringen är att McTominay flyttar ner eller petas till förmån för Mason Mount. Får jag önsketänka så bör Casemiro eller Eriksen flytta på sig för att få plats med Collyer. I försäsongens sista match vill Ten Hag givetvis få lite minuter i benen inför Community Shield-finalen mot City om en vecka, så vi kan räkna med samma konstellation i backlinjen, med Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka och Amass. Kanske att Evans tar en tröja före Lindelöf, om han känner sig vid.

Liverpool

Liverpool har haft en snarlik försäsong om man jämför med United. Liverpool har avverkat matcher mot både Arsenal och Real Betis, med något bättre resultat. Mot Betis vann man med 1-0, och mot Arsenal vann man med 2-1. Däremot började försäsongen, och Arne Slots Liverpoolsejour, med en oväntad förlust mot Preston på Kirkby, Liverpools träningsanläggning.

Liverpool har ännu inte gjort några drag på transfermarknaden; däremot har Thiago, Adrián och Matip lämnat klubben. Flera spelare har fortfarande ledigt från jobbet, däribland Darwin Nunez, Luis Diaz, Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Alisson, Alexis Mac Allister och Cody Gakpo. Liverpool fick en smärre förstärkning däremot mot Arsenal, då Curtis Jones har tillfrisknat och spelade sina första försäsongsminuter.

Salah är allt jämt med, där till Diogo Jota och Fabio Carvalho, som alla sett samspelta ut under försäsongen. Senast mot Arsenal gjorde både Salah och Carvalho mål. Även mittfältet är ganska seniorbetonat, där vi kan syna Harvey Elliott, Dominik Szoboszlai och Curtis Jones. Det är framförallt backlinjen som är den svaga länken, därtill även bredden på bänken.

Laguppställningen har blivit ett huvudbry för Slot, då Liverpool experimenterat med både 4-2-2-2 och 4-3-3. Senast landade det dock i en 4-3-3 uppställning, den uppställningen vi har vant oss att se Liverpool ställa upp med under Klopp. Slot är en student ur Klopps Gegenpressingskola; hans lag spelar ofta med hög och aggressiv press, något vi lär se mer av i Liverpool framöver.

Övrigt

Liverpool. Ja, ni vet redan. Den senaste tiden har stjärnorna stått rätt i himlen för United. De senaste fem mötena klubbarna emellan har Liverpool betett sig som Liverpool, och bara vunnit en. Det talar sitt tydliga språk.

Matchen spelas på Williams-Brice Stadium i Colombia, South Carolina. Det är South Carolina Gamecocks som lånar ut sin arena till sina engelska gäster. Arenan tar över 80,000 åskådare, men är trots det endast den sextonde största NCAA (amerikanska collegesportföreningen)-arenan där det spelas amerikansk fotboll. Den största ligger i Michigan, och tar in den helt bisarra siffran 107,000.

Matchen spelas i natt, med avspark 01.45. Det blir spännande att se hur vädret utvecklar sig, då meteorologerna tippar på åskskur och regn. Det blir däremot varmt; 29 grader celsius.

Matchinformatin

Manchester United
Liverpool
Turnering: Träningsmatch
Tid: Söndagen den 4 augusti 2024, 01.45
Plats: Williams-Brice Stadium, Columbia, South Carolina
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: Heaton, Mee, Onana, Vítek
Försvarare: Amass, Bennett, Evans, Fish, Lindelöf, Maguire, Murray, Wan-Bissaka
Mittfältare: Casemiro, Collyer, Eriksen, Hannibal, J Fletcher, Mather, McTominay, Mount, Oyedele, Scanlon
Anfallare: Antony, Amad, Rashford, Sancho, Wheatley
Oviss status: Antony, Rashford (skadade)
Förmodad frånvaro: Gore, Hojlund, Malacia, Yoro (skadade), Mainoo, Martínez, Pellistri, Shaw (semester), Zirkzee, Bayindir, Dalot, Fernandes, Garnacho (tränar i England efter semester)
Res med oss till Manchester!