Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Old Trafford kan räddas / Dumfries för Wan-Bissaka? / Jakten efter mittfältare

Dagens Unitedsvep kommer som vanligt och bjuder på häpnadsväckande nyheter att Old Trafford kan bli kvar även om en ny arena byggs. Transferfönstret rullar på, med en bytesaffär med Inter och nya namn i mittfältsjakten som de hetaste nyheterna.

Nedskalad Old Trafford istället för demolering?

När det blev nys om att United planerade att bygga en “Wembley of the North”, en ny arena med sittplatser för 100,000, förmodade de flesta att Old Trafford då skulle schemaläggas för demolering. Men nu rapporterar Chris Wheeler att det finns ett annat alternativ.

Klubben ska utforska möjligheten att skala ner Old Trafford till 30.000 åskadare, jämfört med drygt 75.000 idag, och att damlaget och akademilagen ska ha Old Trafford som hemmaplan. Samtidigt ska den nya arenan byggas jämte Old Trafford. En nedskalning skulle ske efter den nya arenan är färdigbyggd.

En av anledningarna ska vara att bibehålla klubbens historia genom att behålla inslag som Munchenklockan, statyerna över Sir Alex Ferguson, Jimmy Murphy och the Trinity, men inte minst planen och den gamla spelartunneln vid mittcirkeln som är den enda återstående delen av originalarenan.

Planen ses som en annan väg att gå jämfört med många andra Premier League som rivit sina gamla arenor, och det ses som en möjlighet att skapa ett unikt monument över klubbens historia.

Ett stöd för det nya arenabygget sägs vara tudelat bland supportergrupperna, men en möjlighet att få “det bästa av båda världar” kan svänga pendeln i favör för det nya “Wembley of the North”.

Dumfries väntar ut nytt kontrakt – vill till United

Den holländska högerbacken Denzel Dumfries avvaktar en kontraktsförlängning med Inter. Anledningen, enligt David Ornstein, ska vara att Dumfries suktar efter en flytt till Old Trafford.

Dumfries äntrar nu sitt sista kontraktsår och 28-åringen utforskar nu sina alternativ, med United som en favoritdestination. Flytten är dock beroende på om Wan-Bissaka nekar en flytt till West Ham United, som varit en stor följetong under hela sommarfönstret. United och West Ham är allt jämt överens om en flytt, men en möjlighet att flytta till Inter ska vara av större intresse för Wan-Bissaka. Diskussioner om en potentiell bytesaffär för Dumfries och Wan-Bissaka har gjorts, men bara mellan agenter och mellanhänder och inte mellan klubbarna.

Det ska noteras att Uniteds primära måltavla som högerback är Noussair Mazraoui, och att en försäljning av Wan-Bissaka till West Ham är att föredra.

Yoros operation gick bra – dags för rehabilitering

Leny Yoros operation av mellanfotsbenet gick utan problematik och nyförvärvet ska nu ägna sig åt rehabilitering. Yoro har uppdaterat sina följare med ett inlägg på X:

“Det här är inte starten jag ville ha, men det är fotboll…Operationen gick bra. Tack för alla stöttande meddelanden. Nu är det dags för tålamod och rehabilitering. Vi ses snart, starkare”.

Prognosen för en återkomst till spel är 3 månader.

En ny mittfältare är huvudbry för United

Vi rapporterade först om Uniteds svalnande intresse för PSGs Ugarte och ökade intresse för Burnleys Sander Berge igår.

Nu kommer nya rapporter från James Ducker om potentiella alternativ. Det ryktas om Richard Rios från Palmeiras, intresse som vi tidigare har rapporterat om. Ett nytt namn i mittfältsjakten är Real Sociedads Martin Zubimendi. Det är inte heller “helt uteslutet” att United hämtar tillbaka Sofyan Amrabat från Fiorentina. En värvning av Amrabat kräver nya förhandlingar med Fiorentina, då United nekade möjligheten att aktivera deras köpklausul. Amrabat sägs vänta på besked från United innan han bestämmer sin nya kurs i karriären.

Ducker säger samtidigt att det kan finnas en eller två till namn som ses som potentiella mittfältsvärvningar. En försäljning av Casemiro hör till förhoppningarna i sommar, men det finns ännu inte några budgivare. Det återstår att se om ett sent intresse från Saudiarabien materialiserar sig. Tills dess är McTominay fortsatt på försäljningslistan, med Fulham som favorit att kamma hem skotten.

Gores frånvaro får sig en förklaring

Dan Gore var en av namnen på trupplistan som skulle till USA, men innan planet lyfte till staterna fick han nobben efter att axeln gått ur led under ett träningspass, det rapporterar Manchester Evening News. Skadan har krävt kirurgi och en operation gjordes i början av juni. Ett mål för Gore var till en början att vara tillgänglig till början av säsongen, men 19-åringen har ännu inte återgått till träning och fortsätter sin rehabilitering.

Två oktobermatcher får en schemaändring

Två matcher har schemaändrats inför den kommande säsongen. Båda matcher är borta, och det är matchen mot Aston Villa den 5 oktober som nu ändras till söndag den 6 oktober istället. Avsparkstiden är den samma, 15.00 svensk tid.

Nästa match är även den i oktober, mot West Ham United i London. Även denna match flyttas fram en dag, till söndag den 27 oktober istället för 26 oktober. Anledningen till ändringen är Uniteds delaktighet i Europa League torsdag samma vecka.

Res med oss till Manchester!