Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester City - Manchester United 1-1 (7-6 Straffar)
Hur stadigt är skeppet egentligen?

Man hann bara blinka så var vi tillbaka på Wembley Stadium med våra ljusblåa grannar på andra sidan planen. Det känns verkligen som att det var igår som vi lyfte FA Cup-buklan och Erik ten Hag räddade sitt jobb. Igår så blev resultatet annorlunda, inte för att man ska bry sig så mycket om det.

Hur man värderar Community Shield titeln skiljer från person till person men frågar man mig så skulle jag säga att matchen är en träningsmatch med guldkant, ett startskott på säsongen där man oavsett resultat vill se glimtar av hur laget kommer att se ut efterkommande helg när säsongen börjar på riktigt. Det vi fick se igår bådade överlag ganska gott, men det fanns vissa varningssignaler som bör uppmärksammas inför en säsong där huvudtränaren helt enkelt måste prestera.

Erik ten Hag går efter nöd och näppe in i sin tredje säsong som huvudtränare för Manchester United, efter att en stor del av supporterbasen fick kämpande höja sina röster för att holländaren skulle få en chans till. Resultaten från förra säsongen hade fått de flesta tränare sparkade under de flesta av omständigheter. Personligen så kunde jag peka på skadorna som en legitim ursäkt till den horribla ligaplaceringen men många var inte nöjda med det och tyckte ändå att speliden fortfarande behövde vara tydligare.

Community Shield finalen visade inga direkta förbättringar på just speliden, detta beror förmodligen på att backlinjen är för långsam för att spela Ten Hag fotboll på riktigt. Vi spelade ändå ganska bra och hade vunnit matchen ifall avsluten hade varit bättre.

Trots den överlag positiva prestationen mot stadsrivalen så återstår lite frågetecken inför fredagens ligapremiär. Nyförvärvet Joshua Zirkzee fick obegripligt nog noll minuters speltid igår, då Ten Hag valde att istället spela helt utan en renodlad forward. Är Zirkzee skadad? Är han inte bra nog? Det återstår att se ifall den nya holländaren är redo att starta på fredag men det är lustigt att en ny värvning inte får chansen när han ändå har tränat i några veckor nu.

Det var också lite tråkigt att se Amad bytas ut så tidigt trots att han var vår bäste spelare i offensiven under den första halvleken. Vi får hoppas att ivorianen får starta på fredag tillsammans med Alejandro Garnacho, då de spelarna visade sig som våra farligaste anfallsvapen från kanterna. Sen har vi skadeläget i backlinjen som vägrar släppa, där är Matthijs de Ligt och Noussair Mazraoui på ingång, det hade suttit fint ifall de var spelklara till Fulham.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen hittar ni på Uniteds Youtube kanal.

Ten Hags presskonferens

Det var en presskonferens som förväntat dominerades av spelarfrågor, med Alejandro Garnacho och Marcus Rashford i blickfånget.

Om matchen

Vi är besvikna och vi måste känna smärtan. Alla känner den smärtan och det är för mig en bra signal. Jag ser också det positiva, vi spelade bra.

Om Sancho som straffskytt

Han är en väldigt bra straffskytt och jag har inga tvivel på att låta honom sätta en straff. Han kommer att ta straffar i framtiden.

Om valen på ytterpositionerna

Man måste titta på vilka spelare som var tillgängliga och vilka som hade en hel försäsong. Amad och Rashford hade en hel försäsong och var tillgängliga. Det krävs mycket hård arbete på ytterpositionerna med pressspelet och anfallsspelet och där behövs fräscha spelare för att starta. Att kunna ta in Alejandro (Garnacho) som inhoppare är alltid väldigt bra. Han kom in och gjorde ett väldigt bra jobb.

Om Amass frånvaro i truppen

Vi ville ha seniorspelare i försvaret. Det var planen och det gick som förväntat. Ytterbackarna, även de som inte är naturliga ytterbackar som Licha (Martinez) och Facundo (Pellistri) gjorde det bra och vi är nöjda med de prestationerna.

Om uppdatering kring ryktena gällande De Ligt/Mazraoui samt Wan-Bissaka

När vi har nyheter så kommer vi att berätta det och tills dess så jobbar vi med truppen som är tillgänglig. Det är tydligt att vi har problem i backlinjen. Truppen och personal måste jobba för att spelare ska vara tillgängliga

Om Rashford

Han var flera gånger i väldigt bra positioner och jag är väldigt nöjd med att har tar sig till de positionerna för att jag vet att när Marcus gör de löpningarna och laget gör de löpningarna så kommer han att göra mål. Han är erfaren nog och när han får göra ett så kommer målen att komma.

Om Casemiros förbättring

Jag tror inte att det handlar om systemet. Han har haft en försäsong och är fit i nuläget. Vi jobbade bra som ett lag och det gör det lättare för Casemiro. Han är en stor fotbollsspelare och när han tar in sina färdigheter så ser man hans betydelse för matchen och för laget.

Om Martinez och Pellistri som ytterbackar

Man behöver djup i truppen och man behöver spelare som kan spela på flera positioner och när det är kris så har man valet att spelare spela på andra positioner. Bägge spelarna (Martinez och Pellistri) är kapabla, det är inte deras bästa position men det kanske kan växa till att bli deras bästa position för laget.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Surt avslut men en del fina tendenser när säsongen drog igång

Res med oss till Manchester!