Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Trovärdiga uppgifter
Enighet om Ugarte, medan McTominay och Hannibal lämnar

Manchester United ser ut att vara aktiva under slutskedet av transferfönstret. Vi nås idag av trovärdiga uppgifter som säger att United nu är överens med Paris Saint-Germain om värvningen av Manuel Ugarte.

Samtidigt pekar det mesta på att Scott McTominay och Hannibal kommer att lämna klubben.

Ugarte reser till England

Manuel Ugarte reser idag till England för att genomföra sin läkarundersökning, inför hans förmodade flytt till Manchester United. Detta rapporterades först av trovärdige David Ornstein på The Athletic. Övergångssumman till PSG sägs landa på 50 miljoner euro initialt, med 10 miljoner i klausuler. Det rapporteras vidare att PSG har avtalat fram en vidareförsäljningsklausul.

Ugarte har varit högt upp på Uniteds önskelista hela sommaren och nu tycks klubben ha fått sin vilja igenom. Detta sedan PSG sänkt sin prislapp från 60 miljoner euro.

Efter Ornsteins rapport följde flera journalister på, däribland BBC:s Simon Stone och ESPN:s Rob Dawson.

Enligt Chris Wheeler på Daily Mail är osannolikt att övergången bekräftas idag.

McTominay flyttar till Italien

Manchester United och Napoli är överens om en övergångssumma för Scott McTominay. Detta enligt David Ornstein på The Athletic. Övergångssumman uppges landa på 30 miljoner euro.

Det rapporteras att mittfältaren kommer att resa till Italien för att läkarundersökas.

Fortfarande återstår ett hinder att lösa, då Napoli och McTominay ännu inte uppges vara överens om det personliga avtalet. Givet att McTominay ändå reser till Italien får det anses vara troligt att det finns en vilja från alla parter att övergången ska bli av. När så är fallet brukar det lösa sig.

Hannibal till Burnley

Även Hannibal ser ut att lämna United. Den tunisiska mittfältaren har redan genomfört sin läkarundersökning hos Burnley, så övergången kan tänkas bekräftas inom kort. Enligt Andy Jones på The Athletic ska övergångssumman landa på 5,4+4 miljoner pund. Som är klubbens metod numer har United fått med sig en återköpsklausul och en vidareförsäljningsklausul.

Det rapporterades först att det skulle röra sig om ett lån med en köpobligation, men av okänd anledning förändrades detta.

Vi återkommer givetvis med mer om Ugarte, McTominay och Hannibal när mer finns rapportera.

Res med oss till Manchester!