Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ungdomarna vann dubbelt / Vad händer med Sancho?

Vi kan i dagens nyhetssvep rapportera om fortsatta framgångar för Manchester Uniteds ungdomslag. Vidare funderar vi på vad som händer med Jadon Sancho.

Utöver det är Nemanja Matic kritisk mot att Scott McTominay såldes. Vi noterar också att Simi Awujo är på plats i Manchester.

Nytt på Muss.se: Deadline day såg Scott McTominay flytta till Napoli medan United gjorde klart med Manuel Ugarte. Vi har också snackat upp morgondagens match mot Liverpool.

U21 besegrade Blackburn

Uniteds U21 fortsätter att visa fin form och säkrade igår tredje raka segern, borta mot Blackburn Rovers. Det var United som dominerade den första halvleken och när Ethan Ennis öppnade målskyttet, framspelad av Malachi Sharpe, var det en rättvis ledning.

United fortsatte att dominera spelet före paus utan att kunna utöka ledningen. Efter paus var det istället Blackburn som tog tag i taktpinnen och när deras kvitteringsmål kom var det väntat.

Det var ändå United som skulle vända hem med tre poäng, sedan Jack Fletcher två gånger om agerat framspelare. Först när United spelade upp från egen målvakt och där Habeeb Ogunneye imponerade på högerkanten. Från Ogunneye gick bollen till Fletcher som serverade Sam Mather.

Fletcher bjöd sedan Gabriele Biancheri på i stort sett öppet mål. Där missar den walesiska anfallaren inte.

På Uniteds avbytarbänk noterade vi målvakten Hubert Graczyk. Han blev friställd av Arsenal i somras. Huruvida han är i United på provspel eller om han har skrivit kontrakt med klubben har vi ännu inte fått besked om. United kan behöva ytterligare bredd på målvaktspositionen, med Elyh Harrison, Radek Vítek och Tom Wooster utlånade.

Tommy Rowe fortsätter att spela för U21 och vi kan anta att han är klar för en roll som spelande tränare, även om den officiella bekräftelsen fortsatt lyser med sin frånvaro.

Juniorerna besegrade Liverpool

Uniteds juniorer gjorde som U21 och inkasserade tredje raka segern. Detta då Liverpool komfortabelt besegrades med 2-0. Därmed har United inlett ligaspelet med två 2-0-vinster mot Manchester City och Liverpool respektive. Juniorserierna reflekterar inte alltid seniorserierna men City och Liverpool ska normalt sett vara topplag, så det ser onekligen bra ut för United.

Efter inhopp för U21 på fredagskvällen spelade Biancheri från start för juniorerna på lördagsförmiddagen. Han stod ånyo på rätt plats och styrde in Uniteds ledningsmål, framspelad av Godwill Kukonki.

Biancheri står nu noterad för fem mål på tre starter och ett inhopp den här säsongen. Än så länge har han inte lämnat planen mållös.

United hade full kontroll på tillställningen och segerresultatet var i underkant. Matchens avslutande mål gjordes av Tyler Fletcher, efter fint förarbete av James Scanlon.

Matic kritisk

United har alltså sålt Scott McTominay till Napoli. Det gillar inte Nemanja Matic, McTominays gamla mittfältskollega i United.

“Min åsikt är att United gjorde ett misstag genom att sälja Scott McTominay,” skriver Matic på Twitter. “Idag är det svårt att ersätta en spelare som honom.”

Awujo på plats

Damlagets nyförvärv Simi Awujo är nu på plats för försäsongsträning. Av Uniteds bilder att döma kommer hon att spela i nummer 13, även om klubben ännu inte har bekräftat detta.

Amad var bäst i augusti

Amad prisas som Uniteds bästa spelare i augusti.

Vad händer med Jadon Sancho?

Vi är tämligen säkra på att Chelsea innan transferfönstret stängde i natt gjorde klart med Jadon Sancho på lån från United. I skrivande stund har detta emellertid inte bekräftats av någon av klubbarna, vilket är tämligen märkligt.

Någon anledning till oro för att affären inte kunde genomföras i tid tycks emellertid inte finnas.

Välinformerade David Ornstein skrev i natt att affären var genomförd. I eftermiddags följde influencern Fabrizio Romano på med att affären genomfördes utan problem.

Så vi sitter lugnt i båten och väntar på att klubbarna ska bekräfta det officiellt.

Enligt James Ducker är avtalet ett lån med en villkorlig köpobligation, som träder i kraft ifall Chelsea slutar topp 14 i ligan. (Så vi ser fram emot att välkomna Sancho tillbaka till United nästa sommar…) Övergångssumman kommer att landa på mellan 20 och 25 miljoner pund, beroende på hur Chelsea placerar sig i ligan.

Res med oss till Manchester!