Celin Bizet

Den norska yttern Celin Bizet blev Manchester United-spelare sommaren 2024.

Celine Bizet föddes i norska Frogner i Sørum hösten 2001. Efter spel för ett lokalt lag skulle hon inleda seniorkarriären i Skedsmo, där hon 2016 debuterade i a-laget. Hon värvades sedan av Vålerenga inför säsongen 2017. Här kombinerade hon spel i a-laget med spel i Vålerenga 2 i tre år. Hon hade även en sejour i Grei på lån 2019. Bizet var ordinarie i det Vålerenga som 2020 vann den norska dubbeln.

Sommaren 2021 värvades Bizet av Paris Saint-Germain. Hon fick emellertid bara sporadisk speltid i PSG och ett år senare flyttade hon vidare, nu till Tottenham Hotspur. I Tottenham var Bizet ordinarie i två säsonger.

Karriären skulle sedan fortsätta i Manchester United, sedan klubben sommaren 2024 hade aktiverat hennes utköpsklausul på 60.000 pund.

Celin Bizet gjorde sina första landskamper för Norges U16. Hon spelade sedan för U17, U19 och U23. Hösten 2020 blev hon för första gången uttagen till a-landslaget. Debuten skulle följa ett år senare, då hon gjorde ett av målen när Norge körde över Armenien i VM-kval. Bizet representerade Norge i EM 2022 men hon fick ingen plats i VM-truppen 2023.

Spelarkaraktär

Celin Bizet spelar primärt som högerytter men hon kan även spela på vänsterkanten och centralt på mittfältet. Hon är bra på att driva med bollen och på att dribbla. Bizet är även en mycket bra bollvinnare.

Rekommenderad läsning

  • Celin Bizet klar för United

    Celin Bizet klar för United

Senaste artiklarna om Celin Bizet

  • En nordisk trio som ska ta nästa steg

    En nordisk trio som ska ta nästa steg

  • Celin Bizet klar för United

    Celin Bizet klar för United

  • Bizet pÃ¥ gÃ¥ng / Intervju med Sandberg / Vänskapsvinst

    Bizet på gång / Intervju med Sandberg / Vänskapsvinst

Biografin uppdaterad i september 2024 (uppdateras på säsongsbasis). Statistiken uppdateras efter varje match.

Senaste artiklarna