Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Alyssa Aherne till Sheffield United på lån

Manchester Uniteds unga anfallare Alyssa Aherne kommer att spendera säsongen 2024/25 hos Sheffield United på lån. Detta bekräftar klubbarna på fredagen, som är deadline day för de engelska damlagen.

Hittills har Aherne spelat en match för a-laget. Den var mot just Sheffield United, i december 2022. Inför förra säsongen flyttade hon till Everton på lån. Hon blev emellertid fast på bänken där och lånet avbröts i januari. Därefter var hon oanvänd avbytare för United i elva matcher under vårsäsongen.

Nu blir det spel i Championship för Aherne. Där ska hon förhoppningsvis kunna ta en ordinarie plats. Championshipsäsongen inleddes förra helgen, då det blev en förlust för Sheffield United mot Durham.

“Det här säsongslÃ¥nga lÃ¥net kommer att vara en fantastisk möjlighet för Alyssa att spela värdefulla a-lagsminuter som en del av hennes lÃ¥ngsiktiga utveckling, i konkurrenskraftiga Women’s Championship. Vi ser fram emot att följa Alyssas utveckling under säsongen,” säger huvudtränare Marc Skinner till Uniteds hemsida.

Vi önskar Alyssa Aherne all lycka i Sheffield United!


Under deadline day tyder mycket på att United kommer sälja Nikita Parris till Brighton & Hove Albion. Detta rapporteras av Guardian och BBC. Det viskas även om att United fortfarande jagar en målvakt, under transferfönstrets sista timmar. Vi återkommer förstås med mer när något bekräftas.

Res med oss till Manchester!