Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Southampton- Manchester United: 0-3
Viktiga målskyttar i nödvändig vinst

Manchester United i blått för dagen. Vi började tveksamt helt klart, straff emot. Onana kliver fram och sedan går luften ur Southampton som tillhör de svagare lagen i PL. I andra halvlek får United äntligen spela av en match i lugn och ro. Vi tar med oss en bra känsla och mycket viktiga målskyttar för dagen.

Matchen började jämt med ett Southampton som helt klart skapade fler vassa chanser under första halvtimman. Oroande. United hade svårt att få till uppspelen mot ett ganska bra pressande rödvitt lag. Unge Dibling såg sedan till att Dalot orsakade straff. Mörker. Många tankar hann gå genom våra huvuden i denna stund.

Efter att Southampton sumpat straffen vände dock matchen. United fick till några fina uppspel och skönt för De Ligt att få sätta dit ettan. Därefter går luften ur de rödvita lite och nästa viktiga mål sätts av Rashford. Det är såklart precis vad han behöver i en svår tid.

I andra halvlek kom det äntligen ett lugn över Manchester. Det var länge sedan vi kunde spela av en match på detta sätt, viktigt nog och inte att underskatta. Kul att få se Ugarte en stund också. Maguire och Evans kommer in troligen för att spara på försvararna inför hård matchning framåt. Möjligen borde United kunna tryckt dit ytterligare något mål, särskilt mot 10 man på slutet.

Nu gäller det att spinna vidare på en bra känsla och göra processen kort med de lag vi måste slå, i veckan är det Barnsley och sedan Crystal Palace.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 7

Får göra några viktiga räddningar ganska omgående, inklusive en straff. Stabil matchen igenom utan att förta sig såklart.

Diogo Dalot: 5

Blandar och ger. Klara problem med unge Dibling hos motståndarna och orsakar tidigt en straff. Bättre i andra men vi kräver mer.

Matthijs de Ligt: 7

Ser till en början skakig ut efter de tveksamma insatserna för Nederländerna. Spelar upp sig rejält och får till ett mycket viktigt mål för både honom och United.

Lisandro Martínez: 7

Viktig för de uppspel som trots allt fungerar för United. Sällan svag.

Noussair Mazraoui: 7

Ser ut att kunna bli årets nyförvärv. Inte många misstag, bra med offensivt.

Kobbie Mainoo: 7

Bra som vanligt nuförtiden. Bidrar till tryggheten i andra halvlek.

Christian Eriksen: 6

Lite oväntad start men på ett sätt logiskt med tanke på motståndet. Med tid på sig är Eriksen ganska bra.

Bruno Fernandes: 6,5

Inget extra från lagkaptenen idag men bidrar till lugn i spelet när United kontrollerar matchen.

Amad: 7

Pigg igen, måste väl ses som en startspelare nu. Irrationell som få andra i laget.

Marcus Rashford: 6,5

Herregud. Tänkte först skriva ned honom igen men sen från ingenstans skapar han ett bra avslut och tätt inpå kommer målet. Snacka om viktigt här med.

Joshua Zirkzee: 6

Ganska osynlig till en start, involverad mer efterhand. Borde gjort mål. Tror att Zirkzee kommer acklimatisera sig fint. Potentialen syns.

Alejandro Garnacho: 6

Inbytt 73. Inhoppare som regel nu. Troligen inte nöjd över detta. Fullt godkänt inhopp och skönt mål.

Harry Maguire: 6

Inbytt 73. Hinner inte spela mer än en minut innan ett gult kort. I övrigt ok.

Manuel Ugarte: 6

Inbytt 73. Spännande profil. Bollvinnare. Hinner inte visa mycket av naturliga skäl.

Johnny Evans: 6

Inbytt 77. Oklart byte men ok. Kort tid att utvärdera.

Casemiro: n/a

Inbytt 87. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Ställer ut en elva utifrån förutsättningarna. Räddas han av den sumpade straffen? Nja, United hade nog vunnit till slut oavsett idag.

Res med oss till Manchester!