Spelarbetyg: Crystal Palace - Manchester United 0-0
Stundtals bländande fotboll helt utan slutprodukt

Att spela bra fotboll mot Southampton och Barnsley är en sak, att göra det på Selhurst Park mot ett ytterst kompetent Crystal Palace är en helt annan. Idag så spelar vi stundtals fantastisk fotboll, den enda lilla detaljen som saknades var att ingen kunde sätta bollen i nätet. Det där sista gällde även för hemmalaget, då vi håller nollan för andra ligamatchen i följd.

En bortamatch på Selhurst Park brukar inte vara en enkel historia för Manchester United. Förra säsongen så blev ett haltande United fällda med 4-0 på arenan som gått och blivit lite av en mardrömsplats för Ten Hags mannar. Idag så klev ett självsäkert och bolltryggt United ut i södra London, något som omgående speglades i matchbilden. Efter tio minuter så spelar Joshua Zirkzee fram dagens vänsterytter Alejandro Garnacho vars avslut stoppas av Unitedprodukten Dean Henderson. Den förra Unitedmålvakten hade visst markerat in dagens matchdatum då han var ytterst vass mellan stolparna för hemmalaget. Bara minuter efter första räddningen så lyckas han stoppa en nick från Matthijs de Ligt som kom helt ren på hörna. Manchester United spelar väldigt fin fotboll i denna period och efter en dryg halvtimme så sätter först Garnacho en boll i ribban, följt av Bruno Fernandes som gör samma sak. Henderson i Crystal Palace målen hinner med ännu en fantastisk räddning innan den första halvlekens slut som otroligt nog slutar mållös.

Hemmalaget spelar bättre i den andra halvleken och tar mer initiativ offensivt, detta stoppar dock inte United från att skapa egna farliga chanser. Med drygt tjugo minuter kvar att spela så gör Crystal Palace sin bästa period i matchen och är väldigt nära att öppna målgörandet då Andre Onana lyckas med en magisk dubbelparad som håller Uniteds nolla intakt. En stund senare så sätter Eberechi Eze ett avslut precis utanför Onanas stolpe och vi överlever igen. Efter byten offensivt och på mittfältet så tappar vi all fart framåt och avslutar matchen utan att skapa några ytterligare målchanser.

Vi får alltså nöja oss med en poäng i en match där det verkligen borde blivit mer med tanke på den så pass fina fotbollen som Erik ten Hags lag bjöd på idag. Ett frustrerande resultat, där vi samtidigt ska vara glada att det inte blev förlust med tanke på lägena som hemmalaget faktiskt kommer till relativt sent i matchen.

Andre Onana: 7

Står för en magnifik dubbelräddning i den andra halvleken. Väldigt stabil då han håller nollan igen.

Ännu en nolla intakt för Onana.

Noussair Mazraoui: 7

Trygg med bollen vid fötterna samt stabil i försvarsspelet. Mazraoui känns verkligen som en sån där spelare som sällan gör en dålig match.

Matthijs de Ligt: 7,5

Ytterst stabil i Uniteds mittförsvar och nära att bli målgörare för andra ligamatchen i följd. Gillar verkligen hur han håller försvarslinjen högt upp, något som resulterar i högre bollinnehav.

Lisandro Martinez: 7

En av lagets mest bolltrygga spelare, även han stabil i försvarsspelet. Kunde dock fått ta en tidig dusch efter en huvudlös satsning i andra halvlek.

Diogo Dalot: 7

Spelar som vanligt ur position men idag så syntes det knappt. Bidrar med några fina passningar offensivt.

Kobbie Mainoo: 6

Fantastisk i dribblingsspelet med sina snabba fötter. Slår dock bort några passningar och lyckas inte riktigt sätta sin prägel på matchen offensivt.

Christian Eriksen: 7

Utbytt 76. Många var förvånade över att se Eriksen från start igen men idag är dansken kanske den främsta anledningen till hur väl vi kontrollerade bollen under matchens gång.

Erfarne Eriksen hade full kontroll på mittfältet idag.

Bruno Fernandes: 5

Kaptenen saknade kvalite i både passningsspelet och skottfoten idag. Man förväntar sig så mycket mer av han som ska vara vår absolut bästa spelare.

Amad: 6

Utbytt 76. Ser väldigt spännande ut men lyckas inte komma till många avslutslägen och skapar inte många chanser idag.

Alejandro Garnacho: 6

Garnacho har visat den värdefulla förmågan att alltid involvera sig i farliga målchanser och tidigt på säsongen så har han redan visat förbättringar i just avslutsdelen. Idag så fick dock inte Garnacho sitta på reklamskylten då avsluten inte blev lyckade.

Joshua Zirkzee: 6

Utbytt 61. Var det ett sammanträffande att anfallsspelet dog sekunden Zirkzee byttes ut? Holländaren var bra i kombinationsspelet men kommer inte till avsluten.

Marcus Rashford: 5

Inbytt 61. Involverad i absolut ingenting offensivt när han blir inbytt, kanske drar med en mindre skada?

Manuel Ugarte: n/a

Inbytt 76. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rasmus Höjlund: n/a

Inbytt 76. Spelade för kort tid för att betygsättas. Kul att se dansken tillbaka!

Erik ten Hag: 6

Idag så saknas det ett bra avslut förbi Dean Henderson för Erik ten Hags betyg att bli mycket högre. Huvudtränaren tar rätt beslut med Eriksen och Mainoo på mittfältet då vi tog komplett kontroll över matchen och spelar stundtals riktigt vacker offensiv fotboll. Får lite minus på bytena som inte tog fart.