Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Varane lägger av / Nya spelare till akademin / EL-truppen utökas

Onsdagens svep innehåller nyheten om att Raphael Varane valt att lägga skorna på hyllan. Det är förstås många som vill kommentera och hylla honom idag. I övrigt bland annat lite nyheter från akademin. 

Nytt på muss.se: Om Uniteds vinst i EFL Trophy.

Varane lägger av

Raphael Varane meddelar på instagram att han lägger av med fotbollen. Han beskriver önskan och behov som två skilda saker och beskriver hur han färdats mellan högt och lågt genom karriären. Han avslutar med att tacka alla han klubbar han spelat för.

Manchester United tackar och hyllar förstås Raphael Varane på sin officiella hemsida med stor kärlek. Det är många som sett Varanes höga nivå och kärlek för sporten under de år han var i Manchester.

Varane bidrog såklart också till att United till slut kunde vinna två titlar efter att länge varit utan sådana. Vi önskar Raphael Varane stort lycka till med det som väntar efter fotbollen!

 

Nya spelare till akademin

Manchester United offentliggör att anfallaren Samuel Lusale och försvaren James Overy, båda 17 år, har anslutit till Uniteds akademi som förstaårs-stipendiater. De två unga spelarna kommer att träna och spela med den så kallade Professional Development Phase Group (U17-U21). De ansluter sig till de 10 röda som antogs som stipendiater i juli.

Vi kan i samma inlägg konstatera en del andra nyheter i akademin, bland annat att James Nolan gjorde sitt första seniormål i lördags som utlånad till Inverness Caledonian Thistle, som återfinns i skotska Leauge One. Även Rhys Bennet gjorde sitt första seniormål för Fleetwood Town i ligacupen mot Stoke City.

EL-truppen utökas

Sju nya spelare har adderats till den ursprungliga Europa Leauge-truppen på 25 spelare. Det är möjligt att löpande lägga till ett obegränsat antal spelare från B-listan under turneringen om det görs vid midnatt dagen före match.

Spelare som är födda den 1 januari 2003 eller senare och som har varit anställda hos sin arbetsgivare under en sammanhängande period på minst två år kan komma i fråga för uttagning, utöver den ursprungliga 25-mannagruppen.

Till listan hör Kobbie Mainoo och Alejandro Garnacho på grund av sin ålder även om de sedan länge är etablerade i A-truppen. Övriga spelare är Sam Mather, Toby Collyer, Dan Gore, Louis Jackson och Ethan Wheatley.

Hela EL-truppen kan ses här. Ikväll väntar match mot Twente, se vår införrapport.

 

 

Res med oss till Manchester!