Unitedsvepet
Dubbla segrar för ungdomarna / Yoro gör framsteg / Match kan schemaändras

Dagens Unitedsvep bjuder på rapporter från ungdomslagen, där både U21 och U18 vann sina matcher. Gemensamma nämnare: hattricks och minst åtta mål. I övrigt har Ten Hag givit bra besked gällande Leny Yoro, och damernas match mot Chelsea nästa helg kan komma att läggas om.

Nytt på muss.se: Vår rapport inför morgondagens match mot Everton.

Wheatley gjorde tre när U21 vann dramatiskt

U21-laget lyckades studsa tillbaka mot Norwich igår efter derbyförlusten mot city förra veckan. Inför matchen kunde man syna Tyler Fredricson från start. Han gör sin första match på över en månad, efter förmodad skadefrånvaro. Det var dock hemmalaget Norwich som öppnade målskyttet efter bara sex minuter. Ethan Williams lyckades dock kvittera en kvart senare, och 1-1 stod sig in i halvtid.

I andra tog United snabbt tag i stafettpinnen och bara sex minuter in i andra halvlek hade man lyckats ta ledningen med 3-1 genom halvtidsinhopparen Ethan Wheatley, och Malachi Sharpe. Eftter 66 minuter utgår Dan Gore, och Jack Moorhouse hoppar in och gör sin första match på över ett år efter en lång skadefrånvaro. Wheatley utökade Uniteds ledning i 71:a minuten med ett kyligt avslut efter en snabb kontring från United.

Målvakt Hubert Graczyk visade hög nivå i målet när han räddade två farliga lägen från Norwich efter varandra. Det är polackens blott andra start, men visar han upp mer av den här varan kan det bli så att U21-laget har en ny ordinarie målis.

Senare i matchen blir United lite bekväma, och tappar lite koncentration. I 88:e minuten lyckas Norwich roffa åt sig en reducering, och fem minuter in i tilläggstiden slår Norwichs Finley Welch till utanför straffområdet.

Norwich slänger sedan upp allt de kan för att leta efter en kvittering, men med alla elva spelare på Uniteds planhalva så kan Ethan Wheatley snappa upp bollen från ett högt stående Norwich och kan stöta in bollen i ett tomt mål. Ett hattrick för Wheatley, United håller huvudet kallt och vinner alltså med hela 5-3.

En viktig seger för ett United som haft en blandad inledning på säsongen. United ligger nia i tabellen, med tre segrar och två förluster.

U18 mosade Blackburn

Uniteds U18-lag har haft en flygande inledning på säsongen. Inför dagens match mot Blackburn Rovers hade man fyra segrar av fyra möjliga, med tretton mål gjorda och bara ett insläppt. Mot Blackburn skulle man bättra på de siffrorna ytterligare.

Det tog bara drygt fem minuter innan Gabriele Biancheri hade satt dit Uniteds första för dagen. United visade tidigt att den här matchen hade bara ett tänkbart slutresultat. Däremot tog det ända fram till halvtimmesstrecket för United att utöka till 2-0 genom Zach Baumann. Efter det var det som att en dam brast. Innan halvtidsvisslan hade man gjort tre mål till. Biancheri fyllde på ett till, James Scanlon bidrog med sin första (det kommer fler), och Dante Plunkett satte punkt för halvleken. 5-0 ledning. Med Amir Ibragimov och Shea Lacey på bänken!

Just Ibragimov, en av U18-lagets starkast lysande talanger, fick hoppa in tidigt i andra halvleken. Precis som i U21-laget fick vi välkomnade återkomster från skada. Reece Munro fick hoppa in efter en dryg timme efter att ha legat sju månader på brits. Lagets stora framtidsnamn Shea Lacey fick hoppa in sent i matchen efter fem månaders frånvaro.

Tittar vi vidare pÃ¥ matchen kan vi konstatera att United inte släppte pÃ¥ gasen ens lite grann. James Scanlon fyllde pÃ¥ med ett mÃ¥l till, och Godwill Kukonki fick bjuda pÃ¥ ett mittbacksmÃ¥l. I matchens sista kvart fick Scanlon göra ytterligare tvÃ¥ mÃ¥l, och fÃ¥r alltsÃ¥ titulera sig som fyramÃ¥lsskytt. NÃ¥gon annan som ocksÃ¥ lyckades göra fyra poäng var Tyler Fletcher, som assisterade till fyra av matchens nio mÃ¥l. En löjligt dominant insats frÃ¥n United.

Läget i tabellen efter fem matcher: fem av fem möjliga segrar, 22 mål, 1 insläppt. Ligaetta, givetvis.

Yoro gör bra framsteg, säger Ten Hag

Inför matchen mot Tottenham imorgon utfrågades Ten Hag i MUTV, och då ställdes det bland annat frågor om Leny Yoros tillstånd. Yoro, som skadade sig under försäsongen, har efter en lyckad operation släppt kryckorna och tränar numera på Carrington som del av sin rehabilitering. Enligt Ten Hag går det i rätt riktning för det franska nyförvärvet.

“Det gÃ¥r väldigt bra för honom”, säger Ten Hag till MUTV. “Det är väldigt bra att rehabilitering gÃ¥r i rätt riktning och jag förväntar mig honom snart, men det jag menar med snart är att han befinner sig i rätt del av planen vi har för honom”.

Ten Hag vågar inte sätta ens ett preliminärt datum för när vi kan se Yoro tillbaka i spel, men enligt tidiga prognoser skulle Yoro vara redo i början av november.

Matchen mot Chelsea kan läggas om – tvÃ¥ dagar mellan matcher

Matchen mellan Chelsea och Manchester United i Women’s Super League är schemalagd till nästa söndag. Men nu är matchen i fara att läggas om. UEFA har nämligen bestämt sig att schemalägga Champions League-matchen mellan Chelsea och Real Madrid bara tvÃ¥ dagar efter. Tom Garry pÃ¥ The Guardian skriver att det just nu pÃ¥gÃ¥r förhandlingar om att lägga om matchen. Enligt Garry rÃ¥der det “stor frustration” i England över UEFA:s schemaläggning. Med all rätt, kan man tycka.