Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Datum för ligacupen / Van Nistelrooy kan ta över / Nomineringar

Dagens nyhetssvep kommer med matchdatumet för Manchester Uniteds möte med Leicester City i den fjärde rundan av ligacupen. Vi kan även rapportera att vissa inom klubben tror att Ruud van Nistelrooy kan vara den perfekta ersättaren till Erik ten Hag. I övrigt så har United lyckats hitta tre nomineringar till priset som månadens spelare för september.

Nytt på Muss.se: Vi blickar framåt till säsongens första North West derby för damerna. Ni hittar även en mer heltäckande redovisning av damernas säsong i damkollen.

Datum för ligacupen

Manchester Uniteds möte med Leicester City i den fjärde rundan av ligacupen kommer att ta plats på onsdag 30 oktober, med avsparkstid 21:45 svensk tid.

Van Nistelrooy kan ta över

Ruud van Nistelrooy återvände till klubben i somras som en del av Erik ten Hags tränarstab och den förra målsprutan ses nu som den främsta kandidaten att ta över på Old Trafford som interim tränare ifall Erik ten Hag skulle sparkas från sin post som huvudtränare.

Klubbens chefscout Mick Brown, som spelade en stor roll i värvningen av Van Nistelrooy som spelare till United år 2001, tror att holländaren skulle vara en perfekt ersättare till Ten Hag. Han pratade med Football Insider om Van Nistelrooy.

Ruud van Nistelrooy har kommit in, och jag känner honom, han är en person i toppklass. Jag var avgörande för att värva Ruud. Jag tror att han skulle passa utmärkt. Men för tillfället kan han bara göra vad managern instruerar honom att göra, så vi har inte sett så mycket av vad han är kapabel till.

De kommer att behöva göra något för jag tror inte att det finns en lång lista med kandidater där ute som väntar på jobbet.

Läs mer på Manchester Evening News.

Nomineringar till månadens spelare

Klubben har lyckats skrapa ihop tre namn som nominerats till månadens spelare i september.

Alejandro Garnacho har nominerats efter en månad där den unga argentinaren stod för tre mål. Han var särskilt bra mot Barnsley i ligacupen, där han gjorde två mål och satte två assist.

Christian Eriksen har gjort en oväntat återkomst till startelvorna i september och har bjudit på tre mål som tack.

Andre Onana lyckades hålla nollan vid två tillfällen i september, där höjdpunkterna sammanfattas av straffräddningen på St. Mary’s Stadium samt den mäktiga dubbelräddningen mot Crystal Palace.

Ni kan själva läsa lite mer om spelarnas prestationer samt rösta på vem ni tycker var månadens bästa spelare på manutd.com.

Res med oss till Manchester!