Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Liverpool 2-0
Övertygande seger när cupen inleddes

Manchester United besegrade Liverpool med 2-0 när Women’s League Cup inleddes. Melvine Malard och Rachel Williams gjorde mÃ¥len.

United var det bättre laget egentligen hela matchen. Redan i den nionde matchminuten öppnade Malard målskyttet efter en hörna. Mitt i andra halvlek fastställdes slutresultatet av Williams, sedan Hinata Miyazawa brutit en passning från målvakten.

Smolken i glädjebägaren var att Malard klev av skadad (hamstringen, såg det ut som) i slutet av första halvlek. Efter matchen indikerade Marc Skinner att det inte är någon fara med anfallaren.

Laget

Marc Skinner valde, sin vana trogen, att rotera ordentligt i Ligacupen. Målvakten Phallon Tullis-Joyce fick fortsatt förtroende men bland utespelarna var det bara mittbacksduon Maya Le Tissier och Millie Turner som blev kvar i startelvan. De åtta utespelare som klev in är de som har suttit på bänken i säsongens två första ligamatcher. Ella Toone försvann helt från matchtruppen, vilket gav Lucy Newell en plats på bänken. Newell fyller 18 år idag, vilket inte bara firades med en plats på bänken utan även hennes första proffskontrakt.

Vad hände?

United tog kommandot från avspark och skulle få ett tidigt ledningsmål. Hinata Miyazawa hittade fram till Melvine Malard som tvingade målvakten till en bra räddning. På den efterföljande hörnan föll bollen till Malard och den här gången kunde målvakten inte göra någonting.

Målet förändrade inte mycket. United fortsatte framåt och borde ha dubblat ledningen när Malard och Rachel Williams kom två mot en. Malards passning nådde dock inte fram till Williams och i andraläget drog Simi Awujo bollen över. Strax därefter kombinerade Malard och Williams för att ge Celin Bizet ett bra läge men även denna gång missade avslutet målet.

Liverpools första stora chans uppstod mitt i halvleken, då en offensiv frispark slutade med en nick tätt utanför.

Annars fortsatte Uniteds dominans, även om det var ont om chanser under halvlekens andra halva.

Malard var Uniteds bästa spelare i större delen av första halvlek men tvingades tyvärr lämna planen före paus, då hon såg ut att drabbas av en hamstringsskada.

Lagen bytte chanser i början av andra halvlek. Först borde Hayley Ladd ha nätat efter Gabby Georges hörna. Sedan tvingades Tullis-Joyce till sitt första notabla ingripande i matchen när Aoife Mannion styrde ett inlägg mot eget mål. Därefter prickade Miyazawa stolpen, sedan hon själv vunnit bollen på offensiv planhalva.

Mitt i halvleken dubblade United ledningen. Ånyo snodde Miyazawa åt sig bollen. Den här gången på en passning från målvakten. Hon såg Williams fri centralt och gav anfallaren bollen. Det var sedan en smal sak för Williams att placera bollen bakom målvakten.

Rachel Williams punkterar matchen.

Därefter kan United enkelt spela av matchen. Hemmalaget har några möjligheter att utöka ledningen medan Liverpool inte hade mycket att komma med.

Varför gick det som det gick?

Det var egentligen klasskillnad matchen igenom. United kom ut med en hög press som Liverpool inte kunde hantera. Vi tog kommandot från avspark och fick också ett tidigt ledningsmål. Liverpool hade någon enstaka kvitteringschans men på det stora hela hade United full kontroll på tillställningen.

På det stora hela en mycket bättre prestation än mot Everton i helgen. Laget såg ikväll mer balanserat ut än då.

Utmärkte sig positivt

Melvine Malard var bäst på planen under den tid hon spelade. När hon öppnade målskyttet i matchen var det på hennes tredje avslut.

Över hela matchen måste ändå Hinata Miyazawa framhållas som Uniteds bästa spelare. Hon stod för förarbetet när Malard ordnade fram hörnan som vi gjorde 1-0 på och hon assisterade till vårt andra mål. Utöver det var hon genomgående kreativ och även fantastisk i presspelet.

Hinata Miyazawa var Uniteds bästa spelare ikväll.

Jag vill också framhålla Simi Awujo för beröm. Hon är en utmärkt bollvinnare och besitter en mycket bra fysik. Samtidigt är hon oerhört trygg med bollen. Awujo må vara ung men min känsla är att hon redan nu knackar hårt på dörren till startelvan.

Behöver höja sig

Aoife Mannion är ingen högerback. Hon kommer emellanåt fel i positionsspelet, sliter mot snabba yttrar och hon erbjuder väldigt lite i offensiven. Om Jayde Riviere blir skadad har United ett stort problem.

Rachel Williams gjorde förvisso 2-0-målet men utöver det uträttade hon inte mycket alls. Säsongen må vara ung men det här var en match som indikerar att tiden kanske har kommit ikapp veterananfallaren.

Noterat

• Simi Awujo och Celin Bizet gjorde sina första starter som Unitedspelare.
  • Gabby George gjorde sin första start sedan den 15 oktober förra Ã¥ret, dÃ¥ hon slet av korsbandet.

Härnäst

United är spellediga i helgen, sedan matchen mot Chelsea skjutits upp med sent varsel. Vår nästa match är därmed först den 13 oktober, då vi möter Tottenham på hemmaplan.

I Ligacupen har vi Everton borta i slutet av november och sedan avslutar vi gruppspelet med en hemmamatch mot Newcastle i december. Everton vann idag på straffar mot Newcastle, så United toppar gruppen efter den första omgången.

Manchester United – Liverpool 2-0 (1-0)