Spelarbetyg: Porto - Manchester United 3-3
Maguire räddade skinnet på både managern och lagkaptenen

Efter en svag inledande match i Europa League mot Twente förra veckan ställdes Manchester United inför ett nytt test ikväll mot Porto. En svängig match, där United hade en ledning med 2-0, slutade till sist 3-3 efter att Harry Maguire stångat in kvitteringen på övertid.

Bortsett från lite snurr på det centrala mittfältet var det en ganska väntad startelva som tog sig an Porto ikväll. Glädjande nog var också Rasmus Höjlund tillbaka efter skadeuppehåll och gjorde mål. Danskens återkomst är välbehövlig på så vis att Joshua Zirkzee får avlastning, men också för att anfallsspelet blir lite rakare och mer kraftfullt.

Målskyttet inleddes emellertid av Marcus Rashford, som verkligen har suktat efter målet. Inte långt senare skulle engelsmannen komma att servera sin danska anfallskollega till 2-0.

Sekvensen vid det första målet startar från André Onana utan att hemmalaget får röra bollen. Ett fint lagmål som visade prov på vilka kvaliteter som faktiskt finns. Andra målet är också lite liknande, där Christian Eriksen är med och bygger upp anfallet från mittplan.

Men några garantier finns naturligtvis inte när det gäller United. Porto upplevdes inte överdrivet farliga och skapade inge jätteheta lägen. Men lägena som väl dök upp tog man tillvara på. 2-0 blev till 2-2 på knappt tio minuter. Bägge hemmalagets mål uppstod i samband med passivitet och feltajming. Det var mål som inte ska behöva uppstå, men det här laget hittar som bekant ofta sätt att sabba för sig själva.

Att andra halvlek skulle fortsätta som första slutade var knappast förvånande. Självklart gav upphämtningen energi till Porto, likaså bidrog hemmapublikens stöd en hel del. Vändningen fullbordades efter endast fem minuter av halvleken. Det var tunga fötter på både Lisandro Martinez och Matthijs de Ligt när Porto drev upp tempot. Martinez kanske största svaghet är hans bristande snabbhet på längre sträckor. Tvärtom är De Ligts akilleshäl accelerationen, vilket resulterade i att han missade Samuel Omorodion ännu en gång.

Fortsättningen var inte särskilt välspelad. Erik ten Hag slängde in Zirkzee och Antony, som uträttade ingenting. Bättre träff blev det med bytena i backlinjen, framför allt med Harry Maguire in. Den ständigt ifrågasatte engelsmannen nickade in 3-3 på övertid och räddade till viss del skinnet på både sin manager och utvisade lagkapten.

I längden har jag emellertid svårt att se vad den här poängen kommer att spela för roll. Två poäng i de två inledande Europa League-matcherna är givetvis inte godkänt.

André Onana: 5

Bör inte lastas för något av målen i första halvlek. Gör en fin enhandsräddning vid Portos reducering men får dessvärre kapitulera på returen. Likt helgens match mot Tottenham är tre mål ändå för många att släppa in för att berättiga ett godkänt betyg.

Noussair Mazraoui: 4

Nicken som tvingar Onana till räddningen vid Portos första mål ser ut att komma från Mazraoui, vilket kändes talande för hans insats överlag. Håller inte linjen innan 3-2-målet och gjorde inget väsen av sig framåt.

Matthijs de Ligt: 3

Utbytt 78′. Städade undan mÃ¥nga av Portos anfall i första halvlek men var helt feltajmad vid bÃ¥de kvitteringen och 3-2-mÃ¥let. Väldigt tung i steget och hamnade ofta pÃ¥ efterkälken.

En kväll att glömma. Allra mest för Matthijs de Ligt.

Lisandro Martinez: 4

Utbytt 78′. Tycks inte hitta rätt där bak. Huruvida det har att göra med en ny mittbackskollega eller Martinez själv är förmodligen en kombination av bÃ¥da delarna. Har i ett antal matcher pÃ¥ sistone känts oslipad och felpositionerad.

Diogo Dalot: 4

Kanske är det dags att flytta över Dalot till höger igen, för ute till vänster gör han ingen nytta längre.

Casemiro: 5

Slog i botten för några veckor sedan och har sedan dess tagit små steg framåt. Tycks dock inte kunna hitta någon jämnhet i sitt spel längre.

Christian Eriksen: 6

1 assist. Inblandad i en hel del offensivt i första halvlek, däribland 2-0-målet. Fint slagen hörna som hittar Maguires panna till 3-3 på övertid. Eriksen kunde lämna planen med huvudet lagom högt.

Bruno Fernandes: 2

Utvisad. Utvisad för andra matchen i rad, den här gången efter två gula kort. Korrekt eller ej, det är oacceptabelt som lagkapten. Insatsen i sig var inte mycket att hurra för heller.

Lagkaptenen Bruno Fernandes blev utvisad igen. Bedrövligt.

Amad: 4

Utbytt 68′. Anonym insats. Kom inte alls till sin rätt ikväll. Hemmalaget hade bra koll pÃ¥ ivorianen och gav honom väldigt lite utrymme.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 46′. 1 mÃ¥l. 1 assist. Pigg inledning och hittade äntligen nätet igen, det efter en fin dribblingsräd och snärtigt avslut. Vältajmad framspelning till Höjlunds 2-0-mÃ¥l. Uniteds bästa spelare i första halvlek men utbytt inför andra. Om det inte rör sig om en skada eller känning ter sig bytet väldigt märkligt.

Rasmus Höjlund: 6

Utbytt 68′. 1 mÃ¥l. Gjorde sin första start för säsongen och fick viktig nätkänning bara 20 minuter in i matchen. Sett till matchform och lagets formkurva överlag är dansken en av fÃ¥ som inte behöver skämmas över sin insats.

Alejandro Garnacho: 5

Inbytt 46′. Företagsam ute till vänster men bortsett frÃ¥n ett hyfsat skott i slutet uträttar argentinaren egentligen inget konkret.

Joshua Zirkzee: 4

Inbytt 68′. Känns mestadels förvirrad. Givetvis kan jag se att han har boll i sig, men jag kan inte se att han har United i sig. En värvning som framstÃ¥r mer och mer märklig för varje match.

Antony: 5

Inbytt 68′. Märks att han vill visa upp sig, vilket är bra. NivÃ¥n är dock inte tillräcklig hos Antony.

Jonny Evans: n/a

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harry Maguire: n/a

Inbytt 79′. 1 mÃ¥l. Spelade för kort tid för att betygsättas. Vältajmad nick till 3-3. Startar mot Aston Villa?

Erik ten Hag: 5

Startelvan kändes rimlig. Möjligen att Garnacho kunde ha startat på bekostnad av Amad. Lätt att säga i efterhand. Matchcoachningen desto sämre. Får halvtidsvilan till att åtgärda sådant som går snett i mitten av första halvlek men lyckas inte. Maguire in blev det mest lyckade draget ikväll, vilket säger en del.