Unitedsvepet
Ratcliffe: Ten Hags framtid är inte mitt beslut / Juniorernas segersvit bruten

Erik ten Hags framtid som Manchester United-manager är på agendan för tiden. Klubbens nya delägare Sir Jim Ratcliffe har snackat om managern och han gav inte Ten Hag några löften om en lång framtid i klubben. Samtidigt rapporteras att Uniteds ledning har ett möte inplanerat i början av nästa vecka.

I andra nyheter noterar vi att juniorlaget efter en fantastisk start på säsongen idag fick se sig besegrade av Tottenham Hotspur.

Ratcliffe: Det är inte mitt beslut

Sir Jim Ratcliffe har pratat med BBC:s Dan Roan. Uniteds delägare säger att han gillar Erik ten Hag men att managerns framtid inte är något som han bestämmer över.

Har Ratcliffe förtroende för Ten Hag?

“Jag vill inte svara på den frågan. Jag gillar Erik. Han är en väldigt bra tränare. I slutändan är det inte mitt beslut,” säger Ratcliffe.

“Det är ledningen som styr Manchester United som måste bestämma hur vi bäst leder laget. Men den ledningen har bara varit på plats sedan i juni-juli. De var inte där i januari, februari, mars eller april. Omar [Berrada, VD] och Dan Ashworth [sportchef] kom först i juli, de har bara varit där [en kort tid]. De måste se över situationen och fatta förnuftiga beslut.

“Målet är tydligt, vi vill ta Manchester United tillbaka där klubben hör hemma. Vi är inte där än, det är tydligt. Det finns arbete att göra.”

Ledningen träffas på tisdag

The Athletic rapporterar att Manchester Uniteds ledning har ett inplanerat möte i London på tisdag. På mötet kommer bland andra Sir Jim Ratcliffe (delägare), Joel Glazer (delägare), Omar Berrada (VD), Sir Dave Brailsford (sitter i fotbollsstyrelsen), Dan Ashworth (sportchef) och Jason Wilcox (teknisk chef) att närvara.

Detta möte kommer samtidigt som herrlagets manager Erik ten Hag är allt mer pressad.

Huruvida managerns framtid kommer att diskuteras på mötet är inte känt. Det är värt att notera att mötet har varit schemalagt sedan länge och att ledningen försöker träffas en gång i månaden.

Juniorerna vaknade för sent

Efter en fantastisk start på säsongen – med sex raka vinster och målskillnaden 24-2 – skickades Manchester Uniteds juniorer ner på jorden idag. Detta då laget mötte Tottenham Hotspur på bortaplan i U18 Premier League Cup.

Hemmalaget öppnade matchen bäst och tog ledningen redan i den femte matchminuten.

United kom sedan in i matchen och tog över spelet. Det var emellertid Tottenham som gjorde målen, då ingenting fungerade i Uniteds tidigare så stabila försvar. När United hade möjligheter att spela sig igenom motståndarlaget blev passningarna som regel för långa.

Stor segerorganisatör för Tottenham var Luca Williams-Barnett. Han assisterade till 1-0-målet och slog sedan till med ett hattrick, då Tottenham gick ifrån till 4-0. Hemmalaget hade även ett par bollar i trävirket.

United skulle sedan skaka liv i matchen. Shea Lacey reducerade efter 78 minuter och adderade ett mål till en minut därefter. Vi fick sedan kontakt på riktigt när Gabriele Biancheri nätade på straff. Trycket för ett kvitteringsmål var stort under tilläggstiden men det räckte inte till poäng.

Över 90 minuter ändå ett rättvist resultat. United stod inte alls att känna igen under 75 minuter. Men inhoppare Lacey gav oss, närmast på egen hand, liv.

Även om det inte räckte till poäng så var det viktiga mål som United gjorde. Bara gruppvinnaren är garanterad avancemang från gruppen. Vi har hemmamatch mot Leeds i den avslutande gruppspelsmatchen. Seger då garanterar att inget lag i gruppen kan sluta på fler poäng än United. Det kan således bli målskillnad som avgör och då kan de tre sena målen idag visa sig vara betydande. På en normal dag ska United vinna med några bollar mot Leeds, så hoppet om att försvara cuptiteln lever i allra högsta grad.