Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Aston Villa - Manchester United 0-0
Den sämsta Premier League-starten någonsin är ett faktum

Manchester United var i behov av tre poäng i bortamötet mot Aston Villa men fick bara med sig en. Starkt på så vis att det på förhand är en lurig arena att komma till, men vad som är bra eller dåligt på förhand är oväsentligt just nu. Resultaten måste börja trilla in nu, oavsett omständigheterna i och runt klubben.

Det är naturligtvis mycket snack om Erik ten Hag och hans vara eller icke vara i Manchester United. Gårdagens mållösa möte med Aston Villa kan eventuellt ha varit 54-åringens sista match som manager för klubben. En hel del tyder förmodligen på det.

Ten Hags framtid kommer tvivelsutan att diskuteras under de kommande veckorna, när ett nytt landslagsuppehåll tar vid. Är det rätt läge att trycka på knappen nu? Förmodligen.

Igår misslyckades United för tredje ligamatchen i rad med att göra mål. Senaste gången man gjorde mål i ligan var mot Southampton. Det enda laget som har gjort färre mål än United (fyra mot Uniteds fem).

Rent isolerat är en bortamatch mot Aston Villa ingen uppgift att ta lätt på. Birminghamlaget placerar sig för närvarande på femte plats och har de senaste säsongerna alltmer etablerat sig som ett lag för övre halvan.

Jonny Evans såg till att Uniteds backlinje stod stadigt på Villa Park.

United däremot. United har förtvivlat svårt att etablera sig någonstans. Den vedertagna förväntansbilden är att United ska vara ett topplag. Verkligheten säger något helt annat. Sju matcher in av Premier League-säsongen är man med en fjortonde plats snudd på ett bottenlag. 8 poäng av 21 möjliga. Ett horribelt facit. Den sämsta starten av United någonsin i Premier League.

Spelet var i vanlig ordning ganska spretigt och osammanhängande. Marcus Rashford och Bruno Fernandes hade Uniteds bästa chanser, men de uppstår också utifrån individuella prestationer snarare än utifrån en idé. Jag är övertygad om att de rätta verktygen, det vill säga spelarna, finns i det här laget men utan vare sig idéer eller ritningar är det omöjligt att bygga framgång.

I dagens United är avsaknaden av struktur, progression och idéer nästan smärtsamt påtaglig. Det mest häpnadsväckande är hur Ten Hags dryga två år i klubben inte har gett oss någon riktning överhuvudtaget.

Att riktningen inte är framåt accentueras kanske mest av att Jonny Evans, 36, startar för United 2024. En nostalgisk del av mig tycker naturligtvis att det är älskvärt att nordirländaren är lagets bästa spelare igår men en annan del, en mer begrundande, tycker ofrånkomligen att det är mycket problematiskt.

Heter Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag efter landslagsuppehållet? Det lär bli den hetaste frågan som följer nu…

Höjdpunkter

Ten Hags presskonferens

  • Ten Hag börjar med att påpeka att det är lagets fjärde hållna nolla under säsongen. Det säger något om kontrollen utan boll. Skapade också några lägen för att göra mål.
  • För en kontinuerlig dialog med ledningen och förväntar att det blir en fortsatt dialog även den här veckan. Det finns en transparens mellan ledning och det sportsliga.
  • Det finns två sidor av alla spekulationer som pågår nu; det externa och det interna. Internt finns det en besvikelse att målen emellanåt saknas. Måste bli mer effektiva och hänsynslösa i offensivt straffområde.
  • Varför kommer inte målen? Finns många faktorer till det. Höjlund har nyligen kommit tillbaka. Rashford tar sig till lägen, likaså Garnacho. Fernandes har förmågan att göra många mål. En dag kommer det att klicka.
  • Rotationen är viktigt och det blev lyckat med Maguire och Evans. De Ligt gjorde det bra när han kom in.
  • Borde Rashford ha blivit utvisad? Det hade varit hårt. I en sådan situation kan också domaren falla för publiktrycket. Det var nog ett bra beslut att ta av honom för att skydda honom själv och laget.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Ett anfallsspel utan en gnutta av kompetens

Res med oss till Manchester!