Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
U21-förlust mot Liverpool / Clinton prisad och nominerad på nytt / Tuchel igen

I dagens svep säger vi grattis till Grace Clinton som är månadens spelare i damlaget. Hon har dessutom fått en ny nominering. I övrigt nyheter från ungdomsleden samt nya rykten om Thomas Tuchel som potentiell ersättare till Ten Hag. Vi hör också den gamle legendaren Dimitriv Berbatov uttrycka sig missnöjt om Manchester Uniteds nuvarande spel.

Nytt på muss:se: spelarbetyg och reflektioner dagen efter den oavgjorda matchen mot Aston Villa. Därutöver sammanfattning i muss weekly.

U21-förlust mot Liverpool

Reservlaget förlorade knappt mot värsta rivalen Liverpool igår med 0-1. Manchester United hade övertaget rent spelmässigt men lyckades inte skapa tillräckligt med chanser för att få till mål. Dan Gore och Toby Collyer såg enligt rapporten bra ut på Uniteds mittfält, vissa menar nog att det kan vara ett fullgott alternativ till vissa insatser av kollegorna i seniorlaget just nu.

I tabellen är United just nu på elfte plats med tre segrar och tre förluster.

 

Tuchel igen

Thomas Tuchel övervägs på nytt av ledningen i Manchester United enligt Manchester Evening News och Samuel Luckhurst. Det framgår dock inte alls vad substansen är i detta uttalande, utan vi får endast höra att tidningen “förstår” att Tuchel övervägs på nytt. Tuchel ska ses som en favorit av bland andra Sir Jim Ratcliffe och vi vet att möten ägde form under sommaren. Han har för närvarande inget uppdrag.

Andra kandidater som övervägs för uppdraget har högre odds eftersom de inte är fria menar Manchester Evening News. Vi tar det hela med en nypa salt.

Clinton prisad och nominerad på nytt

Grace Clinton som återkom från att ha varit utlånad till Tottenham har satt rejält avtryck redan nu. Hon har nu blivit utsedd som månadens spelare i United. Clinton har gjort två viktiga mål hittills och visat fin form. Hon har tidigare uttalat sig om sin roll i United:

Det är inte lätt att spela i WSL, det går väldigt fort. Så att kunna spela där ett helt år och vänja mig vid det tempot och den erfarenheten är en stor fördel. Men jag lär mig fortfarande mycket och jag får också mycket coachning från personalen här.

Clinton vann med över 50% av rösterna, följd av Leah Galton och Lisa Naalsund.

Hon har nu också fått ytterligare en nominering, denna gång som månadens spelare utsedd av fansen via PFA (Professional Footballers’ Association).

Garnacho har knäproblem

Alejandro Garnacho har blivit kritiserad för sina senaste insatser. Han säger nu själv att han dragits med knäproblem och kanske inte kunnat gå för fullt. Frågan som ställer sig är såklart varför han i så fall spelat. Det är oklart hur påverkad han varit.

Problemen innebär också att han inte kommer att spela för Argentina under uppehållet utan istället jobba för att bli helt återställd till matchen mot Brentford om knappa två veckor.

Obi Martin helt klar

Chido Obi Martin som ses som en stor talang och som vi rapporterat om förut är nu 100% klar för United med allt vad det formella heter. Han rapporterar själv på sitt Instagram här och flera andra rapporterar om övergången. Obi Martin uttalar sig och betonar att det nu är dags att fokusera och uppnå sina egna drömmar.

Ankomsten av Obi Martin bekräftas också på Uniteds officiella hemsida i en artikel med nyheter inom akademin. Förutom Obi Martin är de senaste tillskotten till utvecklingsgruppen Samuel Lusale och James Overy. Nick Cox, sportchef i akademin, går igenom och sammanfattar vad som hänt under året och blickar framåt. Han hyllar rekryteringsgruppen med Luke Federonko i spetsen.

I artikeln presenteras också några nya tränare. Bland annat återkommer Tommy Rowe som tidigare varit spelare i akademin. Han ska nu vara stöttande till spelarna i utvecklingsgruppen och kommer representera U21 vid behov. Även Tom Curtis och Simon Wiles välkomna till staben i akademin.

 

Berbatov missnöjd

Dimitar Berbatov har uttalat sig till Sky Sport och kan inte förstå att Manchester Uniteds nya standard är att vara nöjda med 0-0 mot Aston Villa. Han menar att han var priviligerad under sin tid att spela med vinner och har svårt att förlika sig med hur det ser ut i klubben just nu.

Res med oss till Manchester!