United i landslagen
Fernandes glänser i Portugal

Gårdagskvällens landslagsfotboll inkluderade Diogo Dalot och Bruno Fernandes i Portugal som vann planenligt över Polen borta medan våra danskar fick se sig knappt besegrade av Europamästarna Spanien. Manuel Ugarte förlorade oväntat med sitt Uruguay mot Peru.

Fernandes med assist i vinst

Diogo Dalot spelade hela matchen på högerbackspositionen för Portugal och fick bra omdömen, särskilt för sin offensiv. Det gäller även Bruno Fernandes som enligt Goal ser ut som en helt annan spelare än i Manchester United. Fernandes assisterade också Bernardo Silvia till ledningsmålet och var nära att göra ett på egen hand.

Övriga mål från Ronaldo och Bednarek (självmål). Matchen slutade 1-3, Fernandes klev av efter 91 spelade minuter. Dalot spelade till slutvisslan. Nästa match i Nations League för Portugal är Skottland borta på tisdag. Portugal leder gruppen på maximala 9 poäng efter första rundan.

Eriksen och Höjlund i jämn match

Christian Eriksen spelade i en offensiv roll mot europamästarna och även om Danmark länge höll Spanien stången blev det förslut med 1-0. Spaniens mål gjordes av Zubimendi ganska sent i matchminut 78. I samma minut klev Rasmus Höjlund på planen men lyckades inte rädda poäng åt Danmark. Eriksen gick av några minuter innan Spaniens mål.

I nästa match väntar nu Schweiz borta på tisdag. Danmark ligger tätt efter Spanien i tabellen.

Devaney och Irland fick oavgjort

I en träningslandskamp med Irlands U19 spelade Uniteds Jacob Devaney hela matchen. Irland ledde länge men i matchens sista spark fick Kroatien in ett kvitteringsmål. För en matchrapport läs här. Det vara andra matchen i rad som Irland spelade oavgjort. I nästa match under landslagsspelet väntar Mexico.

Ugarte föll mot Peru

Uniteds senaste tillskott Manuel Ugarte spelade VM-kval med sitt Uruguay under natten mot lördag svensk tid och laget föll med 1-0 mot Peru. Ugarte fick blandad kritik av uruguayansk media, se här, efter match även om han sågs som en av de bättre i laget som nu har sju matcher i rad utan vinst. Matchen stod länge 0-0 men Peru som ligger ganska långt ned i kvaltabellen fick in segermålet med några minuter kvar av matchen. Uruguay återfinns på tredje plats bakom Argentina och Colombia.

För Uruguay väntar nu Ecuador hemma på onsdag. En vinst behöver då komma för Ugarte c/o.