Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Jonny Evans som vänsterback? / Sir Alex Fergusons kontrakt bryts / Matcher bekräftade

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten att Jonny Evans ser ut att få spela vänsterback till helgen. Vi kan även rapportera att Ineos har valt att bryta Sir Alex Fergusons ambassadörskontrakt för att spara pengar. I övrigt så har matchprogrammet för december och januari uppdaterats.

Nytt på Muss.se: Vi har tagit en ny titt på hur det går för Unitedspelarna i landslagen.

Jonny Evans som vänsterback?

Erik ten Hag ser ut att behöva ställa ut Jonny Evans som vänsterback inför helgens viktiga match mot Brentford på Old Trafford. Krislösningen lägger ljus på skadesituationen i klubben då hela fem försvarsspelare kommer att missa helgens match. Klubbens två naturliga vänsterbackar, Luke Shaw och Tyrell Malacia, har fortfarande inte spelat någon fotboll denna säsong på grund av skador.

Ten Hag har tidigare löst vänsterbacksfrånvaron genom att sätta Diogo Dalot där medans nya värvningen Noussair Mazraoui har spelat högerback. Marockanen är dock en av de spelarna som missar helgens match på grund av lindriga hjärtproblem som håller honom ur spel i några veckor.

Medans skadesituationen är jobbig i backlinjen så ser det något bättre ut på mittfältet då Mason Mount kan vara spelklar tills på söndag då Brentford kommer till Old Trafford.

Sir Alex Fergusons kontrakt bryts

Ineos har tagit beslutet att avbryta den årliga betalningen till Sir Alex Ferguson som en del av deras insats att minska kostnaderna inom klubben. Manchester United har betalat den nu 82 åriga Ferguson en årlig summa på flera miljoner pund sedan han övertog en roll som global ambassadör för klubben efter sin 26 åriga stint som huvudtränare, en avlöning som nu upphör. Sir Jim Ratcliffe förklarade beslutet för Sir Alex i ett personligt möte vid Old Trafford förra veckan.

Källor inom klubben har förklarat att situationen har hanterats i godo och att Ferguson kommer att behålla en direktörsroll inom klubben samt välkomnas till matcher.

Matcher bekräftade

Ett stort gäng matcher har fått spikade matchdatum i samband med att Premier League fastställt matchschemat inför december och januari. Ni hittar alla nya matchdatum samt avsparkstider listade nedan. Notera att Bournemouth matchen hemma på Old Trafford den 21 december är den enda match som inte justerats.

Sön 1 dec: Everton (H) 15:30
Ons 4 dec: Arsenal (B) 22:15
Lör 7 dec: Nottingham Forest (H) 19:30
Sön 15 dec: Manchester City (B) 18:30
Lör 21 dec: Bournemouth (H) 17:00
Tor 26 dec: Wolves (B) 19:30
Mån 30 dec: Newcastle (H) 22:00

Sön 5 jan: Liverpool (B) 18:30
Tor 16 jan: Southampton (H) 22:00
Sön 19 jan: Brighton (H) 16:00
Sön 26 jan: Fulham (B) 21:00

Ni hittar ytterligare information om de nya matchdatumen på manutd.com.

Uttagna Lionesses

Maya Le Tissier, Grace Clinton och Ella Toone finns alla med i den engelska landslagstruppen inför de första matcherna i EM kvalet.

Millie Turner är dock inte med på trupplistan.

Tuchel kan glömmas

Thomas Tuchel har varit ett namn som starkt ryktats till Manchester United som Erik ten Hags potentiella ersättare ifall klubben skulle välja att sparka holländaren. Tysken kan dock glömmas i relation till Manchester United framöver då den förra Chelsea och Bayern Munchen tränaren kommer att ta över det engelska landslaget efter en överenskommelse med FA.

Res med oss till Manchester!