Will Keane

Anfallaren Will Keane är en produkt från Manchester Uniteds akademi. Hans chanser till en framgångsrik karriär förstördes tyvärr av ett par allvarliga skador. Totalt gjorde han bara tre inhopp för United.

Will Keane tillhörde tidigt de mest lovande spelarna i Manchester United och han var en ledande spelare när United vann FA Youth Cup 2011. Ett år tidigare hade han blivit utsedd till årets unga spelare i United.

Keane var bara 18 år gammal när han, på nyårsafton 2011, debuterade i a-laget. Han drabbades emellertid av en allvarlig knäskada kort därefter och missade sedan hela säsongen 2012/13.

Han hade sedan sejourer i Wigan, QPR, Sheffield Wednesday och Preston på lån.

I januari 2016 återkallades han till United från Preston och tog plats i a-lagstruppen. Fyra år efter a-lagsdebuten skulle han så få göra sin andra match för United, då han hoppade in mot Sunderland. I matchen mot Shrewsbury, hans tredje i a-laget, blev han dock skadad på nytt och missade återstoden av säsongen 2015/16. Det visade sig bli hans sista match som Unitedspelare.

I augusti 2016 signerade Keane för Hull. I november drabbades han emellertid igen av en allvarlig knäskada. Först i januari 2018 var han tillbaka i spel. Ett år senare gick han till Ipswich på lån och i augusti 2019 signerade han för klubben på permanent basis. I maj 2020 valde Ipswich, under coronakrisen, att inte aktivera optionsåret på hans kontrakt och han friställdes. I oktober 2020 signerade han för Wigan. Säsongen 2021/22 blev han skyttekung i League One. Hans mål hjälpte Wigan att vinna serien och han belönades med en plats i säsongens lag i ligan.

Will Keane representerade England från U16 till U21. Han vann U17-EM 2010. Med irländska rötter bestämde han sig senare för att representera Irland. I november 2021 debuterade han för irländska landslaget. Därmed gjorde han motsatt resa jämfört med hans tvillingbror Michael, som först spelade för Irland och därefter för England.

Rekommenderad läsning

 • Will Keane klar för Hull

  Will Keane klar för Hull

 • Frågeask: Thank you, goodbye

  Frågeask: Thank you, goodbye

Senaste artiklarna om Will Keane

 • Rooney lämnar landslaget; Tanner debuterade; pris till Rashford

  Rooney lämnar landslaget; Tanner debuterade; pris till Rashford
  mu_oldtrafford_ne

 • Frågeask: Thank you, goodbye

  Frågeask: Thank you, goodbye

 • Will Keane klar för Hull

  Will Keane klar för Hull

 • Keane till Hull; Spurstränare till United

  Keane till Hull; Spurstränare till United
  mu_oldtrafford_ne

 • Schweinsteiger slutar i landslaget; nio spelare kan försvinna; Pogba allt närmare

  Schweinsteiger slutar i landslaget; nio spelare kan försvinna; Pogba allt närmare
  mu_oldtrafford_ne

 • Giggs vann i Indien; United tillbaka från Kina

  Giggs vann i Indien; United tillbaka från Kina
  mu_oldtrafford_ne

Biografin uppdaterad i juni 2022 (uppdateras på säsongsbasis).

Senaste artiklarna