Will Keane klar för Hull

Embed from Getty Images

Anfallaren Will Keane lämnar Manchester United för Hull City. Keane, som är 23 år gammal, har skrivit på ett treårskontrakt med Premier League-klubben.

Många spådde en lysande framtid för Keane. Han var en av nyckelspelarna i det lag som vann FA Youth Cup 2011, där han var lagkamrat med spelare som Paul Pogba och Jesse Lingard. I semifinalen mot Chelsea sköt han hattrick på Old Trafford, då United vände underläge 3-2 från den första matchen. Keane gjorde sedan mål i båda finalmatcherna.

Då var han redan etablerad i reservlaget och han hade suttit på bänken i a-laget. Säsongen 2011/12 fortsatte han att ösa in mål för reserverna och han fick även göra sitt första framträdande i a-laget.

På uppdrag med Englands U19-landslag i maj 2012 drabbades han av en mycket allvarlig knäskada. Han var inte tillbaka på fotbollsplanen förrän i september 2013. Keane har sedan varit på lån i flera klubbar utan större framgång.

Förra säsongen fick han överraskande chansen i a-laget två gånger och totalt gjorde han tre inhopp i a-laget. Symboliskt avslutades hans sista riktiga säsong i United med att han blev skadad i FA-cupmatchen mot Shrewsbury.

Will Keane fick göra det allra första målet under Mourinhoeran, då han satte 1-0 i träningsmatchen mot Wigan. Det var dock aldrig tal om att Keane skulle få plats i Mourinhos a-lag.

https://twitter.com/DoronSalomon/status/770668305640194050

En intressant detalj är att Hull spelar mot Burnley i nästa omgång. I Burnley återfinns Wills tvillingbror Michael.

Vi önskar Will Keane lycka till i framtiden!


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2020 MUSS.SE   |   OM MUSS & MUSCS   |   HJÄLP MUSS   |   OM MUSS.SE   |   BLI SKRIBENT   |   INTEGRITETSPOLICY   |   KONTAKTA OSS