Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Will Keane klar för Hull

Anfallaren Will Keane lämnar Manchester United för Hull City. Keane, som är 23 år gammal, har skrivit på ett treårskontrakt med Premier League-klubben.

Många spådde en lysande framtid för Keane. Han var en av nyckelspelarna i det lag som vann FA Youth Cup 2011, där han var lagkamrat med spelare som Paul Pogba och Jesse Lingard. I semifinalen mot Chelsea sköt han hattrick på Old Trafford, då United vände underläge 3-2 från den första matchen. Keane gjorde sedan mål i båda finalmatcherna.

Då var han redan etablerad i reservlaget och han hade suttit på bänken i a-laget. Säsongen 2011/12 fortsatte han att ösa in mål för reserverna och han fick även göra sitt första framträdande i a-laget.

På uppdrag med Englands U19-landslag i maj 2012 drabbades han av en mycket allvarlig knäskada. Han var inte tillbaka på fotbollsplanen förrän i september 2013. Keane har sedan varit på lån i flera klubbar utan större framgång.

Förra säsongen fick han överraskande chansen i a-laget två gånger och totalt gjorde han tre inhopp i a-laget. Symboliskt avslutades hans sista riktiga säsong i United med att han blev skadad i FA-cupmatchen mot Shrewsbury.

Will Keane fick göra det allra första målet under Mourinhoeran, då han satte 1-0 i träningsmatchen mot Wigan. Det var dock aldrig tal om att Keane skulle få plats i Mourinhos a-lag.

https://twitter.com/DoronSalomon/status/770668305640194050

En intressant detalj är att Hull spelar mot Burnley i nästa omgång. I Burnley återfinns Wills tvillingbror Michael.

Vi önskar Will Keane lycka till i framtiden!