Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Del två av tipset

11) Fulham
Det här är ett gäng som är själva sinnebilden av ett medelmåttigt engelskt lag. När stjärnorna heter Andy Johnson, Clint Dempsey och Simon Davies är det lätt att förstå att arenan inte tar mer än 25 000 åskådare. Klubben hette dessutom Fulham St Andrews Church Sunday School när den bildades. Lite så där småputtrigt, engelskt gå-i-kyrkan-med-kofta-puttifnuttigt. Given elva – Hodgson upprepar inte fjolårssäsongen.
Årets spelare: Andy Johnson.
12) Portsmouth
Tillsammans med Arsenal det lag som har mest att bevisa med tanke på spelarförlusterna det senaste året. Dom har 20 A-spelare varav de mest kända är Basinas (33 år), Kanu (33), James (39) och Distin (32 i december). Kranjcar måste stanna och dessutom låtsas som att han gillar att lira i Pompe, James hålla och någon hitta målet medan Steve Finnan lär se till att lyckas. Finnan är för övrigt den ende att spela i VM, Champions League, Uefacupen, alla fyra engelska divisioner, amatörligan i England och La Liga.
Årets spelare: Steve Finnan.

13) Birmingham
Har värvat antingen skitsmart eller idiotiskt, det är i alla fall kvantitet när det handlar om övergångspapper och Birmingham City under sommaren. Barry Ferguson och Christian Benitez är två chansningar, varav den ena blir succé medan den andre är jäkligt dyr och dessutom bara 1,68 lång. Men ett lag som utan pistolhot (vad jag vet, säker är man aldrig) köper Lee Bowyer riskerar alltid att implodera.

Årets spelare: Seb Larsson.

14)  Blackburn
Här är ett lag jag ogillar med en tränare jag ogillar lika mycket. Trist trupp, trist arena och fult spel – speciellt när den ende coole Blackburnspelaren sedan Kevin Gallacher, Tugay, har slutat. Egentligen önskar jag att de åker ur, men tyvärr är de bara aningen för bra för det. Intressant att se hur Morten Gamst tacklar den här säsongen. Minns bara att han kopplades ihop med United och huxflux så stannade han i utvecklingen.

Årets spelare: Benni McCarthy.

15) Hull
Har det inte lätt i jakten på nya spelare – vem vill liksom leva i Hull med Phil Brown? – men jag tror att Hull överraskar och håller sig kvar.Varför? Värvningarna av Olofinjana, Altidore och Mouykolo och det faktum att Michael Turner fortfarade är kvar.
Årets spelare: Michael Turner.