Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

… och del tre

6)  West Ham
Det är lätt att unna en sån supertrevlig grabb som Zola all framgång och det är mer med hjärtat som jag tippar West Ham så högt upp som sexa. Men får han igång Jimenez och ut ännu mer av Noble och Carlton Cole, samt hittar en klassanfallare till är det fullt realistiskt. Så jämnt (läs: medelmåttigt) är det bakom de numera fem bautaklubbarna i PL.
Årets spelare: Matt Upson.
7)  Tottenham
Redknapp har återförenat Crouch och Defoe – Keane som släpande? – och det är det som talar för en sjundeplacering. Med Modric en säsong rikare kan det bli roligt att vara anfallare i Spurs. Desto tråkigare är det att vara försvarare eftersom det i samma stund som du skriver på för klubben innebär att du blir idrottsinvalid. Bassong tror jag dock stenhårt på.
Årets spelare: Sebastien Bassong.

8)  Aston Villa
Villa matade på månad efter månad på samma 13-14 spelare och det var ingen vågad gissning att lista ut att de skulle tappa efter nyår. Frågan är hur O’Neill matchar dem nu – risken finns att han måste köra samma visa eftersom bredden på toppen inte skrämmer och lögnaren Barry lämnar ett gigantiskt hål efter sig. Vem ska fylla det? Knappast Petrov va? Men han ska hyllas, O’Neill alltså, för att han satsar engelskt, även om varken Downing eller Delph lär spela så värst mycket nu. Svårt att avgöra hur hög kapacitet Villa har.
Årets spelare: Ashley Young.
9)  Sunderland
Steve Bruce har en förmåga att lyckas med lite mindre klubbar – åtminstone ett tag. Har handlat smart (och mycket) och när laget nu slippar fokus på derbyn mot Boro och Newcastle kan det bli ett lyft. Så länge inte Kieran Richardson spelar och om Jones/Bent blir polare finns chansen till topp 10. Det är inte vanligt att Sunderland kan sikta så högt.
Årets spelare: Craig Gordon.
10)  Everton
Moyes har höga förväntningar på sig inför varje säsong nuförtiden. Men spelarmaterialet ser inte roligt ut. Phil Neville är på väg utför, Cahill och Saha är tillsammans kanske en hel spelare och försvaret utan Lescott (men med Senderos?!) och med en korsbandsrehabtränande Jagielka … nja. Men förutsätter vi att alla i hela truppen är hela under hela säsongen kommer Everton upp minst ett par-tre placeringar.
Årets spelare: Tim Howard.