Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Och sen var det bara två kvar

3)  Liverpool
Försatte sin jättechans förra säsongen. Nu måste Benitez krydda ännu mer för att man ska kunna slåss om titeln. Torres-Gerrard är ligans bästa radarpar men det räcker inte över 38 omgångar. Fler måste vara bra. Och när Alonso försvunnit samtidigt som Mascherano undrar vad fan som händer i klubben ser mittfältet alldeles för trasigt ut. Då spelar det ingen roll att Kuyt har blivit en nyckelspelare, vilket man kan tolka både positivt och negativt. Backlinjen håller hög klass liksom målvakt (när Reina inte får tuppjuck) och anfallsspetsen. Men som sagt; mittfältet håller inte och bänken är smalare än Peter Crouch.
Årets spelare: Gerrard. Torres är skadad för ofta och inte riktigt lika betydelsefull.
Årets flopp: Albert Riera måste leverera från kanten. Det gör han inte.
Manager: Rafa Benitez får knappast sparken från Liverpool, men det vore konstigt om det inte började knarras i styrelserummet efter ännu en missad titel.
4) Manchester City
Många tror att City får problem att smörja igång en vinstmaskin direkt och jag tvivlar väldigt mycket på Mark Hughes kapacitet att hantera den här leksaken.
Men snart har laget två med PL-mått mätt riktigt bra spelare på varje position och det ska bara räcka till CL-kval – med eller utan Sparky. Det mest spännande ska förstås bli att se hur många matcher Tevez får spela och vilka som anses som förstaduon på topp – det borde bli Adebayor och Tevez. Saknar vinnarkultur och lär inte vinna någon titel nu heller. Men fyra är inte fy skam och ska vi se något positivt i det här är det ju att City kommer att ta en del poäng av våra riktiga konkurrenter. Förutsättningen är dock att Hughes får sparken rätt tidigt.
Årets spelare: Kolo Toure – lär få spela ofta och lär få en del att göra. Han är riktigt bra när han är som bäst.
Årets flopp: Svårt att välja, men jag hoppas och tror på Carlito Tevez. Annars känns förstås Santa Cruz given.
Manager: Jag har fortfarande svårt att förstå att Hughes är kvar. Men han är det inte om ett år.
5) Arsenal
Kan efter säsongen visa sig ha haft ligans bäste spelare i Arshavin. Vilken lirare! Men det räcker förstås inte att ha bara Arshavin och Fabregas för att ta hem titeln. Arsenal har egentligen ett lag som håller för att vinna PL, men det är för många talangar snarare än fulländade spelare för att det ska gå. Nasri, Vela, Walcott, Denilson och Ramsey kan sannolikt bli mästare en dag, men knappast 2010. Och sannolikt inte heller i Arsenal.
Årets spelare: Andrei Arshavin – tveklöst. Fabregas har nog huvudet i Spanien.
Årets flopp: William Gallas – spårar ur totalt när resultaten går emot.
Manager: Arsene Wenger sitter lite löst efter alla dessa tomma år – det måste han bara göra trots framgångarna. Nu går han mot sin karriärs största utmaning i Arsenal och kanske kan glädja fans och bossar med att vinna CC. Något större blir det inte. Orkar han fortsätta sitt bygge nästa säsong? Sannolikt.