Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skämt eller dårskap

Aftonbladets bilaga inför säsongsstarten brukar alltid vara lika rolig läsning. Förra året var det roligt när dom skulle få till att United hade världens dyraste startelva och knappt några egna spelare längre. Då slängde dom in Tevez som 380-miljonersman och Silvestre blev högerback.
Denna upplaga är väldigt tacksam att skratta åt. Det märks verkligen att det är neddragningar i mediebranschen för här hade det behövts korrläsning modell maxi.
När Steve Finnan blir kallad isländsk medborgare och Marc Wilson blir algerisk dito är det galet värre (en flagga fattades och allt hamnade snett i redigeringen). Nicolas Anelka kallas nyförvärv trots att han vann skytteligan för Chelsea.
Och plusbetygen … ojoj. Det är förstås vanskligt att jämföra spelare med varandra och hur sätts betygen? Utgår man från tre plus på ett mittenlag och från fem på United?
I alla fall är höjden av vansinne när du och jag kan läsa att Kieran Richardson är bättre (fler plus) än Anderson, Wilson Palacios, Nigel de Jong, Tomas Rosicky, Paul Scholes, James Milner, Owen Hargreaves, Nani och Deco.
Det är för övrigt Ryan Babel och Danny Murphy också enligt Sportbladet.
Räkna upp alla managers i Premier League – eller världen för den delen – som skulle välja Richardson först av den skaran spelare och du är klar innan du börjat.
Skämt eller dårskap?
* Tänkte ni på vad roligt det var att Canal Plus-kommentatorn kallade Valencia för Luis? Det vore som att kalla Heskey för Ivanhoe.