Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

VM-kvalkväll på jobbet

Satt och redigerade tidningen och hade matcherna på i bakgrunden och på bbc.co.uk samt livescore.com.
Kan först börja med att konstatera att Dubbeln för Dagen satt igen (5 gånger degen, varsågod!).
Englands seger mot Kroatien var i princip given. Kroaterna saknade både Modric och Corluka och mötte ett England i magisk form som dessutom hade en förödmjukelse att ställa till rätta så gott de kunde.
Ur Unitedögon kan vi konstatera att …
… Rooney gjorde ett av sina lättare mål i landslagskarriären. Han, Rio d.ä, Wes Brown, Carrick och Ben Foster kan nog boka biljetter till Quinny Fortunes hemtrakter. Michael Owen också? Hoho. Inte troligt.
… Valencia var med och sänkte Bolivia i La Paz. Inte det lättaste. Luis Antonio satte 2-0-bollen. Det är ett mål som i förlängningen kan hindra Tevez från VM-spel.
… vi kan hoppas att både Ronaldo och Tevez missar VM (även om Nani också gör det i så fall). Sannolikheten är ganska stor om inte Argentina vinner i natt. Portugal har chansen men får hoppas att Zlatan är lika usel som på senare tid när han åker till Köpenhamn.
… Patrice Evra fick en varning men att fransoserna ändå impade och grävde fram en pinne trots en man kort i Belgrad. Vidic fattar ingenting.
… Darren Fletcher får sommarlov. För trots att skottarna hade några bollar i virket vann Kuyt & co. Kenny Miller ligger inte och sover just nu.
… Jonny Evans också får stanna hemma. Stryk mot Slovakien och andraplatsen är väck för Nordirland.
… Dimi Berbatov inte får visa upp sig heller i Sydafrika. 0-2 mot italienerna och Berba får se på tv.
… Irland var spelledigt men både Gibson och Jompa stormar mot ett tänkbart möte med Anders Svensson och Zlatan. Tänk att Darron Gibson kan få spela VM men inte Leo Messi!
Således är det en hel del gubbar som får komma tillbaka och göra Giggs och Scholes sällskap på försäsongen 2010. Det är ju aldrig fel. England och Spanien är de enda två Europalagen med full pott. 16 segrar och 49-7 i målskillnad måste göra dom till förhandsfavoriter. Det känns som det faktiskt kan vara läge för Rooney och Gerrard att skjuta England åtminstone till semifinal igen.