Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Beckham som innermitt i VM?

David Beckham har fyra – minst ska tilläggas – spelare framför sig i kön som högerytter i landslaget. Aaron Lennon är i nuläget given etta, Walcott och Wright-Phillips slåss om andraplatsen och där bakom skuggar James Milner.
Fabio Capello är inte en blödig och sentimental figur så det blir inte av några såna skäl Becks får åka till Sydafrika. Inte heller gör Capello som Svennis gjorde med Lombardo: Tog hem honom till Lazio för att höja stämningen i truppen.
Men på innermittfältet i Englands landslag är inte konkurrensen lika mördande. Lampard och Barry är givna och skulle någon av dem gå sönder får Gerrard flytta in från vänsterkanten. Men bakom? Carricks form har varit bedrövlig och varken Scott Parker eller Jermaine Jenas lär vara aktuella. Kan Becks slå sig in där? Inte helt omöjligt. Risken finns att hans plats tas av Owen Hargreaves om han nu mot alla odds dels kommer tillbaka och dels gör en kanonvår.
Det skulle inte göra ont att se Becks avsluta karriären med ett guld.
* Precis som min kollega sa: Englands landslagströjor av i dag kan vara bland de snyggaste som tillverkats.
* Dagens tråkigaste nyhet är annars att Carlos Tevez (ni vet han som inte är så vidare smart?) missar derbyt. Åååh. Och det är tråkigt. På. Riktigt.